Teta Jelka ima status rock zvijezde u našoj kući

Privatni album
Teta treći roditelj je teta koja je uvijek tu, teta koja je vašem djetetu najveća podrška kad se osjeća neshvaćeno, najveća utjeha kad je bespomoćno. Pročitajte priču o Jelki Birinji, finalistici u kategoriji Naj teta treći roditelj i glasujte za svog favorita!
Vidi originalni članak

Kako bismo zahvalili našim odgajateljima u vrtiću na svemu što rade za našu djecu, ali i olakšali im posao barem malo, Pampers Pants i Klokanica odlučili su organizirati natječaj u kojem smo vam dali priliku da prijavite svoju i djetetovu naj tetu iz vrtića i pokažete da je vaša teta NAJ teta! Pozvali smo vas da opišete najbolju odgojiteljicu ili odgajatelja, i na temelju vaše priče izabrali smo po tri finalista u tri kategorije: teta kreativka, teta pričalica, teta treći roditelj. 

pampers pants i klokanica Počelo glasovanje: Odaberite Naj tetu iz vrtića!

Teta treći roditelj je teta koja je uvijek tu, teta koja je vašem djetetu najveća podrška kad se osjeća neshvaćeno, najveća utjeha kada je bespomoćno. Ona briše nosiće, dijeli najtoplije osmijehe, a širokim zagrljajima pruža najsigurnije utočite kada roditelji nisu tu jer ona je treći roditelj. Zbog nje je vrtić drugi dom, druga obitelj. 

Pročitajte priču o finalistici u kategoriji Naj teta treći roditelj i pomozite nam da odaberemo "NAJ tetu - teta treći roditelj".

Za tetu Jelku glasujte klikom na Like!

Jelka Birinji

Dječji vrtić "Cvrčak", Mali Lošinj, podružnica Veli Lošinj

Priča kojom je nominirana: 

Želim vam se zahvaliti. Prilika da napišem par riječi za našu tetu Jelku, mora se iskoristiti.

Moja kćer je u rujnu krenula u vrtić, malo kasnije no što se običava. S četiri godine. I kusur godina :)
Brinula sam se kao što se vjerojatno većina majki ili očeva brine, kao i za njenu sestru, kako će se prilagoditi, hoće li je prihvatiti vršnjaci, kakve su tete u vrtiću, kao svaki roditelj kad se brine o tome, jer dijete više nije s tobom 24 sata, već je u odvojena od tebe. Prvi put nakon toliko vremena. Za mnoge od nas, vrtić je prvi korak da ih pustimo. Odvojimo od nas. 

Prvi dan vrtića ostavila sam dijete u vrtiću, nakon što sam se poigrala s njom, bila s njom u grupi, poljubila sam je. Otišla sam. Ostavila sam srce u jednoj datoteci s dječjim ruksakom na ramenima. Nije plakala. Bila je u moru vršnjaka, prestrašena i znatiželjna. Ponosna jer je velika. 

Krenula sam na posao. Plakala sam, moja će kći biti bez mene. Plakala sam jer nisam znala da sam napravila pravu odluku, plakala sam jer nisam znala hoće li naći prijatelja. Plakala sam jer nisam željela biti izgubljena. Nisam željela da ona bude izgubljena.

***
Vi ste najbolja vrsta učitelja. 
Znate ime moje kćeri.
Znate imena dvije sestre i cijele obitelji.
Znate da voli pjevati i igrati se, samo igrati. Da voli crtati, da voli društvo.
Vi ste razumjeli, osjećali: našu uznemirenost, zabrinutost.
Poučavate o rečenicama, vremenima i upitnicima. Kod kuće ona prenosi sve što ste ju naučili, slog svake riječi. Pokrivač rečenica i crteža pokriva naše stolove i podove.
Opisujete je s iskricama u očima, s puno ljubavi. Svako dijete! Ne samo našu!
Gledate je kako se smije sa svojim prijateljima. Osjećate osmijeh kako biste vidjeli kako razvijate socijalno povjerenje.
Zračite pozitivnu energiju. Osjećam toplinu Vaših riječi. Svi želimo biti jedan od Vaših prijatelja.

U mješovitoj skupini, svaki dan naučite našu djecu s naizgled beskrajnim strpljenjem.

Odmah ćete odgovoriti na pitanje, pa iako Vam je bio težak dan. S osmijehom. Iskrenim osmijehom!
Imate status rock zvijezde u našoj kući. Vlastita liga! Teta na motoru! Teta s puno energije. 
Nakon cjelodnevnog i napornog izleta, na moje pitanje hoćete ići ponovno, kao iz topa odgovarate: “ Ja bih sad odmah, opet!”

Vi ste posvećeni učitelj vrtića. Vrtić je jedna odskočna daska u odrastanju, djeca trebaju puno pomoći, a roditeljima treba puno držanja za ruke. Osmijeha i podrške. Volite vrtić. Vi živite vrtić. Vi ste dar za vrtiće. Mi se veselimo vrtiću!

"Volim tvoju tetu Jelku", kažem, vozeći moje djevojke u autu. "Nevjerojatna je."

"Znaš zašto je moja teta najbolja?" Moja petogodišnja djevojčica govori. "Najbolja stvar u vezi s mojom tetom je da nas uvijek čuje".

Sretne suze u mom oku. Čujete je i vidite je. Razmišljala sam o tome puno u zadnje vrijeme - gledajući ljude. Mislim da je stvarno divno da smo imali priliku da budete teta i mojoj djevojčici i mom bratu, prije više od 20 godina (a izgledate uvijek isto)! Moja mama je donijela fotografiju bratove grupe, teta Jelka je svakome znala ime i prezime! Nakon toliko godina! 

"Osim kad pričamo tajne", smije se moja kći.

***

Nemam više briga. Vi ste mi pomogli.

Prošle godine bih platila pretjeranu količinu novaca za kupnju najboljeg vrtića za moju kćer.

Dobila sam jackpot. “Tetski jackpot”. Svakog dana dajete svakom djetetu iz grupe najbolje na početku obrazovanja.

Problemi se mogu pojaviti. Bit će dana kad će moja djevojčica možda biti usamljena, prestrašena, ali ona će biti u redu.

Zabrinuta sam bila da će biti izgubljena, no ona je obrnuto od izgubljena. 

Pomažete joj da se nađe svaki dan

Vi činite razliku! Vi ste ljubav! 

Što teta Jelka kaže o nominaciji?

"Pismo ovo mame je samo dokaz da vrijedi svaki trenutak truda, svaki zagrljaj, svaki osmijeh jer su primijećeni, vrednovani i zabilježeni. Utkani su u ta mala bića i njihove roditelje. Voljela bih da je više ovakvih roditelja koji primjećuju male, a u stvari velike stvari. Nedavno su me pitali moji predškolci kako to da sam iz škole opet u vrtiću: "Što si pala?" Da, pala sam i vječno ostajem u vrtiću", ispričala je 51-godišnja teta Jelka koja je pristala na nominaciju jer želi da vrtić nešto dobije i da se čuje za njega. 

Kada bebe počnu hodati trebaju pelene koje će sačuvati kožu suhom, ali i ostaviti slobodu pokreta. Nove pelene-gaćice Pampers Pants stvorene su za to i omogućavaju do 12 sati suhoće u pelenama-gaćicama koje se mijenjaju s lakoćom.

Sponsored by Pampers Pants

Posjeti missMAMA