Svinjski odresci u marinadi koji se tope u ustima

Thinkstock
Pripremljen na ovaj način, odrezak će ostati sočan, a izvrsno će ga nadopuniti pire krumpir, njoki ili pak riža. Odreske možete ispeći u pećnici ili u tavi, bit će jednako sočni za što god se odlučili
Vidi originalni članak

Sokove koji ostanu od pečenja vaših odrezaka nikako nemojte baciti već ih iskoristite za fini, gusti umak. Zdjela sezonske salate i spremni ste za vrhunsko uživanje u sjajnim namirnicama.

Sastojci:

  • Svinjski odresci
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žličice sušenog ružmarina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra
  • Maslinovo ulje 

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i kalup za pečenje premažite maslacem.

2. U posudici pomiješajte sitno sjeckani ili protisnuti češnjak, ružmarin, sol i papar.

3. Utrljajte dobivenu mješavinu u meso.

4. Maslac nasjeckajte na tanke ploške, a kada ste prebacili odreske u posudu za pečenje i natrljali ga, posložite po njima ploške maslaca. Pecite pola sata na jednoj strani, preokrenite, dodajte maslac pa pecite još 15 minuta s druge strane.

5. Prije posluživanja meso pustite da se 'odmori' koji minutu. Sokove koji su ostali od pečenja prebacite na tavu i na laganoj vatri kuhajte dok ne postane gušće. Poslužite uz meso.

Dobar tek!

Pročitajte više na Gastro.hr

Posjeti missMAMA