Slasni muffini s malinama

Thinkstock
U sezoni bobičastog voća uživajte u slasnim malinama! Osim što su bogate vitaminom C i prehrambenim vlaknima, izvrsno se slažu s jogurtom ili kao dodatak žitaricama za zdrav i hranjiv doručak, a koriste se i za pripremu osvježavajućih deserata
Vidi originalni članak

Jeste li znali da maline pripadaju porodicama ruža? Ovo slasno ljetno voće dostupno je od kraja lipnja pa sve do rujna, a najbolje uspijeva u svježoj klimi s dovoljno oborina. Maline su bogate vitaminom C i manganom, a sjemenke sadrže i vitamin E te omega 3-masne kiseline. Osim toga, bogate su prehrambenim vlaknima.

Kao i ostalo bobičasto voće, maline imaju kratak vijek trajanja i svježe ostaju dva do tri dana. Najbolje ih je držati u hladnjaku i oprati prije konzumacije. Maline se mogu zamrznuti, no prije spremanja u zamrzivač, potrebno ih je oprati i osušiti. 

Muffini s malinama

Sastojci:

  • 300 g svježih malina
  • 250 g glatkog brašna
  • 180 g smeđeg šećera
  • 10 g čokolade za kuhanje
  • 0,5 maslinova ulja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jaja

Priprema:

  • Brašno pomiješajte s vanilin šećerom i praškom za pecivo. Jaja miksajte sa smeđim šećerom, dodajte mlijeko i ulje pa pomiješajte sa suhim sastojcima. U smjesu umiješajte polovicu malina
  • Kalupe za muffine premažite maslacem i napunite smjesom do 2/3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 7 minuta. Izvadite muffine iz pećnice, na vrh poslažite preostale maline i pecite još 7-10 min
  • Kada su muffini gotovi, posipajte ih s listićima čokolade za kuhanje

Recept je preuzet s portala Gastro.hr

Posjeti missMAMA