Slasna kombinacija: Pečena piletina u mlijeku
Izgubili ste inspiraciju i stalno pripremate ista jela, zbog toga vam donosimo nešto fino i neuobičajeno. Piletina nam je često na meniju, iste kombinacije, isti začini i baš zato pečena piletina s mlijekom Jamieja Olivera zvuči slasno
Sastojci:
- 1 cijelo pile (oko 1.5 kg)
- morska sol
- svježe mljeveni crni papar
- žličica cimeta
- vezica svježe kadulje
- korica od dva limuna
- 10 režnja češnjaka
- 565 ml mlijeka
- maslinovo ulje
- maslac
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 190°C. Posolite i popaprite piletinu, stavite maslinovo ulje i maslac u vatrostalnu zdjelu i pržite pile desetak minuta sa svake strane.
2. Stavite pile u zdjelu za pećnicu, dodajte mlijeko, cimet, listove kadulje, koricu od dva limuna i češnjak. I pecite oko sat i pol.
3. Piletina je spremna, poslužite s umakom od mlijeka.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr