Slasna kombinacija: Pečena piletina u mlijeku

Thinkstock
Izgubili ste inspiraciju i stalno pripremate ista jela, zbog toga vam donosimo nešto fino i neuobičajeno. Piletina nam je često na meniju, iste kombinacije, isti začini i baš zato pečena piletina s mlijekom Jamieja Olivera zvuči slasno
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 cijelo pile (oko 1.5 kg)
  • morska sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • žličica cimeta
  • vezica svježe kadulje
  • korica od dva limuna
  • 10 režnja češnjaka
  • 565 ml mlijeka
  • maslinovo ulje
  • maslac

Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 190°C. Posolite i popaprite piletinu, stavite maslinovo ulje i maslac u vatrostalnu zdjelu i pržite pile desetak minuta sa svake strane.

2. Stavite pile u zdjelu za pećnicu, dodajte mlijeko, cimet, listove kadulje, koricu od dva limuna i češnjak. I pecite oko sat i pol.

3. Piletina je spremna, poslužite s umakom od mlijeka. 

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA