Prilog koji pristaje uz sve: Kremasta palenta

Thinkstock
Palenta se u dohranu dojenčadi uvodi brzo, a zbog svoje strukture, idealan je izbor i za djecu koja se tek počinju navikavati na tvrdu hranu. Da bi ona postala još bolja, dovoljno je dodati joj samo jedan poseban dodatak – mascarpone sir, i dobit ćete kremasto, meko i pahuljasto savršenstvo od priloga
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 žlica maslaca
  • 1 manji luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 4 šalice temeljca
  • 2 šalice palente
  • 4 žlice mascarpone sira
  • 2 žlice parmezana
  • peršin
  • sol, papar

Priprema:

1. Otopite dvije žlice maslaca u velikoj posudi.

2. Nasjeckajte luk i češnjak pa ga bacite na maslac. Pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte pileći temeljac i pustite da zavrije.

3. Polako dodajte palentu i smanjite vatru. Kuhajte uz stalno miješanje dok ne dobijete željenu gustoću palente.

4. Maknite s vatre i umiješajte mascarpone, parmezan i ostatak maslaca.

5. Dodajte soli, papra i pospite sjeckanim peršinom.


Potražite još recepata na Gastro.hr

Posjeti missMAMA