Prilog koji pristaje uz sve: Kremasta palenta
Palenta se u dohranu dojenčadi uvodi brzo, a zbog svoje strukture, idealan je izbor i za djecu koja se tek počinju navikavati na tvrdu hranu. Da bi ona postala još bolja, dovoljno je dodati joj samo jedan poseban dodatak – mascarpone sir, i dobit ćete kremasto, meko i pahuljasto savršenstvo od priloga
Sastojci:
- 5 žlica maslaca
- 1 manji luk
- 1 režanj češnjaka
- 4 šalice temeljca
- 2 šalice palente
- 4 žlice mascarpone sira
- 2 žlice parmezana
- peršin
- sol, papar
Priprema:
1. Otopite dvije žlice maslaca u velikoj posudi.
2. Nasjeckajte luk i češnjak pa ga bacite na maslac. Pirjajte dok ne omekšaju. Dodajte pileći temeljac i pustite da zavrije.
3. Polako dodajte palentu i smanjite vatru. Kuhajte uz stalno miješanje dok ne dobijete željenu gustoću palente.
4. Maknite s vatre i umiješajte mascarpone, parmezan i ostatak maslaca.
5. Dodajte soli, papra i pospite sjeckanim peršinom.
Potražite još recepata na Gastro.hr