Pita od mladog špinata kojoj nitko neće odoljeti

Thinkstock
Iskoristite mladi špinat koji već sad možete pronaći na tržnici pa pripremite neodoljivu, posve drugačiju pitu od špinata
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto

  • 1.5 šalica glatkog brašna
  • 1 žlica kadulje
  • 1 žlica maslaca

Nadjev

  • 150 g mladog špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice ružmarina
  • 1 šalica ricotte
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 šalica goude
  • 0.25 šalice dunje (mesnati dio)
  • 2 jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

1. Pomiješajte brašno, kadulju, sol i papar pa dodajte maslac vilicom. Sve dobro pomiješajte.

2. Ulijte dovoljno vode pa sve umijesite u tijesto. Mijesite dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.

3. Za to vrijeme u dubljoj tavi ugrijte ulje pa dodajte ružmarin i češnjak. Pržite pola minute te ubacite špinat i malo vode.

4. Kuhajte dok špinat ne uvene. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

5. U velikoj posudi pomiješajte ricottu, topljivi sir, dunju, žlicu istučenih jaja i muškatni oraščić. Sitno nasjeckajte špinat i sve dobro pomiješajte uz dodatak soli i papra.

6. Ugrijte pećnicu na 200°C. Namastite lim za pečenje pa razvaljajte 3/4 tijesta. Nadjenite tijesto.

7. Pecite pola sata.

Vrijeme pripreme: do 60 min; Broj porcija: 4; Težina pripreme: Srednje 

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA