Ovako divne, a jednostavne didaktičke igračke već dugo nismo vidjeli

Instagram, @malihnognaokrog
Ako je igra glavni dječji posao, onda su igračke glavni alat za taj njihov posao. U poplavi modernih igračaka uvijek se raznježimo kad vidimo onakve kakve smo nekad davno viđali, onakve s kakvima smo se igrali mi ili naši roditelji… Takve nas oduševe!
Vidi originalni članak

Drvene igračke divnih boja koje pričaju tisuću priča. Tako bismo mogli opisati igračke koje se mogu naći u slovenskom concept storeu Malih nog naokrog. Iza ovog concept storea stoji jedna mala obitelj – mama Noemi, tata Mitja, a sve zaokružuje njihov sin Mark, koji je svoje roditelje, kako oni kažu, i inspirirao na to da se posvete upravo ovakvim, posebnim igračkama. 

Sve igračke koje se mogu naći kod njih su jednostavno predivne i teško da se nekom ne bi svidjele. Ne samo da su izrađene od materijala koji će ojačati vezu djece i prirode, nego će oblicima potaknuti dječju maštu da se još više aktivira. No, ako pitate nas, većina ovih igračaka bit će, pored svega, i ukras vašeg doma!

Ove igračke temelje se prvenstveno na waldorfskoj i Montessori filozofijama, kod kojih je važna jednostavnost igračaka, te da igračke kroz dječju igru dobivaju mnoge nove uloge. Mi moramo reći da čak i mi dobijemo ideje kako se igrati kad vidimo ovakve igračke! Ili barem na koju policu ih staviti kao ukras, da se malo našalimo.

Posjeti missMAMA