Omiljeno jelo mališana: Pureće okruglice sa špinatom

Thinkstock
Spojite mljevenu puretinu i špinat, oblikujte slasne okruglice pa ih ubacite u kremasti umak nalik na bešamel. Poslužite uz špagete ili neku drugu vrstu tjestenine i navalite na neodoljiv spoj okusa u ovim neobičnim mesnim okruglicama
Vidi originalni članak

Priprema:

  • 400 g smrznutog špinata
  • 600 g mljevene puretine
  • 1 luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 jaje
  • 350 ml mlijeka
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 3 žlice parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 250 g ribanog sira
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 2 žlice peršina
  • sol, papar
  • ulje

Priprema:

1. Špinat odmrznite i osušite.

2. Puretinu ubacite u posudu i napravite udubinu u sredini, dodajte špinat. Ubacite i dio sitno sjeckanog luka, češnjak, jaje, oko 20 ml mlijeka, krušne mrvice, peršin, parmezan, sol i papar. Pomiješajte i oblikujte okruglice.

3. Poprskajte ih maslinovim uljem i pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Dok se okruglice peku, u zdjeli zagrijte žlicu ulja i dvije žlice maslaca.

4. Dodajte ostatak sjeckanog luka, pustite da omekša pa dodajte brašno.

5. Kuhajte jednu minutu, dodajte ostatak mlijeka i temeljac.

6. Pustite da zavrije, a zatim dodajte ribani sir. Začinite soli, paprom, muškatnim oraščićem. Ubacite kuglice i poslužite uz tjesteninu.

Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA