Omiljeno jelo iz djetinstva vraća se u punom sjaju

Thinkstock
Tajna dobrih krpica krije se u pravilnom vremenu pirjanja i doziranju začina. Iznenadi svoje ukućane starinskim krpicama sa zeljem na moderan način s tajnim dodatkom
Vidi originalni članak

Djetinstvo ne bi bilo potpuno da nije bilo mirisa toplih, domaćih krpica sa zeljem. Donosimo ti recept pomoću kojeg ćetš ih pripremiti na brzinski način, s već gotovom tjesteninom i tajnim dodatkom – slaninom.  Imaš li volje i želje za izradom vlastitih, domaćih krpica, pomiješaj brašno, jaja, malo hladne vode, posoli i dodaj malo ulja po želji. Zamijesi tijesto, pomiješaj ga s kupusom i u potpunosti uživaj u ukusnom povratku u djetinstvo.

Sastojci:

  • 1 luk
  • 100 g slanine
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica crvene paprike
  • 1 kg kupusa
  • 500 g tjestenine
  • sol, papar
  • temeljac

Priprema:

1. Kupus operi i makni mu sve tvrđe dijelove.

2. Nareži ga na kockice ili naribaj na krumpnije komade pa dodatno nasjeckaj.

3. Posoli ga i ostavi da stoji oko 20 minuta.

4. Slaninu nasjeckaj na manje kockice pa je poprži na malo ulja.

5. Luk nasjeckaj na sitno i dodaj ga slanini.

6. Pospi žlicom šećera i pirjaj dok ne dobije zlatnu boju.

7. Ubaci nasjeckani kupus, podlij s malo temeljca i kuhaj dok ne omekša.

8. Za to vrijeme skuhaj tjesteninu.

9. Kupus začini crvenom paprikom, dodaj tjesteninu i pomiješaj.

Potražite još finih recepata na portalu MissGastro.hr

Posjeti missMAMA