Neodoljivi gratinirani zapečeni krumpir

Thinkstock
Ovako pripremljene krumpire možete pripremiti za ručak ili večeru. Vaši ukućani bit će oduševljeni kremasto zapečenim krumpirima, a pogotovo vaša djeca...
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 krumpira
  • 1 crveni luk
  • 3 žlice maslaca
  • 3 žlice pšeničnog bijelog brašna
  • sol
  • papar
  • 2 šalice punomasnog kravljeg mlijeka
  • 1.5 šalica punomasnog sira gouda 

 Priprema:

1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Namastite vatrostalnu posudu za pečenje.

2. Polovicu krumpira poslažite na dno posude.

3. Zatim poslažite narezani luk pa rasporedite ostatak krumpira. Začinite sa soli i paprom.

4. U srednjoj posudi otopite maslac. Umiješajte brašno i sol uz konstantno miješanje oko 1 min.

5. Ulijte mlijeko i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa zgusne.

6. Zatim dodajte sir i nastavite miješati dok se ne otopi, 30-60 sekundi.

7. Prelijte smjesu preko krumpira, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 1,5 sat u zagrijanoj pećnici.

Pročitajte još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA