Neodoljivi gratinirani zapečeni krumpir
Ovako pripremljene krumpire možete pripremiti za ručak ili večeru. Vaši ukućani bit će oduševljeni kremasto zapečenim krumpirima, a pogotovo vaša djeca...
Sastojci:
- 4 krumpira
- 1 crveni luk
- 3 žlice maslaca
- 3 žlice pšeničnog bijelog brašna
- sol
- papar
- 2 šalice punomasnog kravljeg mlijeka
- 1.5 šalica punomasnog sira gouda
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 200°C. Namastite vatrostalnu posudu za pečenje.
2. Polovicu krumpira poslažite na dno posude.
3. Zatim poslažite narezani luk pa rasporedite ostatak krumpira. Začinite sa soli i paprom.
4. U srednjoj posudi otopite maslac. Umiješajte brašno i sol uz konstantno miješanje oko 1 min.
5. Ulijte mlijeko i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa zgusne.
6. Zatim dodajte sir i nastavite miješati dok se ne otopi, 30-60 sekundi.
7. Prelijte smjesu preko krumpira, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 1,5 sat u zagrijanoj pećnici.
Pročitajte još recepata na portalu Gastro.hr