Neodoljiv biskvit s jagodama i jogurtom

Thinkstock
Jednostavan desert s jagodama i malomasnim jogurtom idealan je za oporavak nakon "nestašnog" vikenda
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1.75 šalice integralnog brašna
  • 0.25 šalice bijelog pšeničnog brašna
  • 2.5 žličice praška za pecivo
  • 1 žlica šećera
  • 0.25 šalice maslaca
  • 0.75 šalice kravljeg mlijeka
  • 6 šalica jagoda
  • 0.75 šalice malomasog jogurta

 Priprema:

1. U velikoj posudi ponovno prosijati oba brašna, prašak za pecivo i šećer. Umiješati hladni maslac u smjesu brašna dok se ne postigne gruba mrvičasta struktura. Dodati ohlađeno mlijeko i zamijesiti vlažno tijesto.

2. Prebaciti tijesto na pobrašnjenu ploču i mijesiti ga dok ne postane glatko.

3. Razvaljati tijesto na pravokutnik debljine oko pola cm i razrezati ga na 8 dijelova. Položiti kvadrate na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći 10 do 12 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

4. Na vrh svakog biskvita staviti šalicu jagoda prelivenih sa 2 žlice jogurta i poslužiti toplo.

Pročitajte još recepata na Gastro.hr

Posjeti missMAMA