Mini pite s graškom za male izbirljivce

Thinkstock
Umjesto graška i kukuruza minipite možete nadjenuti blanširanim cvjetovima brokule, nasjeckanom rajčicom ili pirjanim gljivama. Odličan nadjev je i mješavina pržanog luka i slanine
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto

  • 250 grama pšeničnog brašna
  • 125 grama maslaca
  • jaje
  • 1 mala žlica crvene paprike
  • 0.5 male žlice soli
  • krušne mrvice

Nadjev

  • 100 grama graška
  • 100 grama kukuruza
  • vlasac 
  • kopar
  • 125 grama ementalera
  • jaja
  • 100 grama tekućeg vrhnja
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Oblike za tortice premažite maslacem i pospite s malo krušnih mrvica.

2. Stavite brašno na dasku, utisnite udubinu u sredini pa dodajte jaje, mljevenu crvenu papriku i sol.

3. Komadiće maslaca rasporedite po brašnu te umijesite glatko tijesto. Pokrijte folijom i ostavite pola sata u hladnjaku. Razvaljajte tijesto i posložite u kalupe. Skuhajte grašak i s kukuruzom raspodijelite po tijestu.

4. Naribajte sir pa ga pomiješajte s umućenim jajima i vrhnjem, posolite i popaprite te prelijte preko graška i kukuruza. Odozgo ga pospite sjeckanim vlascem i koprom. Pecite oko 30 minuta na 170°C

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA