Malenu Kiaru primili na liječenje, odlazi u Ameriku!

Duško Jaramaz/PIXSELL
Otac Valentino i majka Matea potpisali su ugovor za eksperimentalno liječenje svoje Kiare (7) u San Franciscu. Kiara je time dobila priliku i nadu da se izbori za život i prva je pacijentica van SAD-a
Vidi originalni članak

Djevojčica Kiara Goršić iz Šibenika koja boluje od zloćudnog tumora odlazi u San Francisco. "Evo upravo smo potpisali ugovor za eksperimentalnu studiju u Americi. Za ovo smo se i borili jer je to velika nada za našu malenu. Kiara je postala prvi međunarodni pacijent kojeg su Amerikanci primili na ovo kliničko ispitivanje, za što i naši liječnici kažu da je to kao da se ponovno rodila. Tek joj sada predstoji borba i nada no dobila je priliku da se bori i to je velika stvar",  ispričao je za 24 sata Valentino, otac malene Kiare Goršić (7) iz Šibenika. Sa suprugom Mateom i mlađom kćerkicom već sljedeći tjedan putuje na liječenje u Ameriku.

Amerikanci do sada nisu uzimali strane pacijente jer i sami imaju dovoljno ovako teških slučajeva pa su priliku pružali djeci iz Amerike. Sada znamo da će Kiara miljama od Hrvatske dočekati Božić, a cijela Hrvatska joj želi da joj se ostvari želja i da nastavi živjeti svoje snove.

Humanitarna akcija Kiara želi život, pomoći možeš i ti!

"Najvjerojatnije putujemo u ponedjeljak Kao što smo vam rekli na ljeto, radimo i radit ćemo sve da pomognemo našoj djevojčici. Zahvaljujemo svim dragim ljudima koji nam u tome cijelo vrijeme pomažu novčanim donacijama, jer je liječenje doista strahovito skupo. Bez njih naravno ne bismo dobili ovu priliku", dodaje otac Valentino.

Riječ je o dva do pet milijuna dolara, no sada kada se zna gdje Kiara ide, i ovaj raspon u iznosu bit će jasnije definiran. Najvažnije je da malena sada ima ozbiljnu nadu. Kiara je prošla kemoterapiju, dva puta je nakon nje bila na magnetskoj rezonanci. Za odlazak u Ameriku važno je bilo da se zloćudan rak na mozgu nije proširio.

Kiara ima zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije koju je prošla, za nju lijeka više nema, jedino radioterapija. Cijeli tumor ne može se odstraniti jer je uz samo moždano deblo, gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela i nemoguće je zadirati u to.

Liječenje od pet milijuna dolara

Maloj Kiari za eksperimentalno liječenje u SAD-u treba pet milijuna dolara, a osim pozivom na broj, moguće je donirati i uplatama:

Matea Lambaša Goršić:
Tekući: HR9125030073251005176
Žiro: HR8125030073151000296
Swift: VBCRHR22
Sberbank d.d.
Model HR99

Uplatom na račun Crvenog križa (službeni donacijski račun):

Humanitarni račun za Kiaru:
Uplate: “Pomoć za Kiaru”
Crveni križ IBAN: HR7823900011500216860,
Model: HR02, Poziv na br – OIB uplatitelja, Inozemstvo
BIC: HPBZHR2X

Uplatom na crowdfunding kampanju klikom na na ovaj link.

Pozivom na broj telefona: 060 9003

Posjeti missMAMA