Kate Middleton ima 'tajnu šifru' za situacije kad je princ Louis nestašan

Daniel Leal-Olivas/Press Association/PIXSELL
Kad je netko pod povećalom javnosti i u svakom trenutku svi prate što radi, onda mora imati na umu da je svaki pokret nekome uzor ili povod za kritiku ili… A kraljevska obitelj je definitivno pod povećalom.
Vidi originalni članak

Javne su osobe neprestano pod povećalom i budnim okom javnosti. Moraju tako paziti na svaki svoj korak jer bi sve moglo završiti kao predmet rasprave, kritike, te rijetko pohvale. Mnogim javnim osobama u posljednje vrijeme je isto tako potpuno svejedno hoće li se nekom naći na meti i hoće li netko reći da su nešto krivo napravili. Nekad će vratiti, nekad će objašnjavati, nekad će ignorirati.

s kraljevskih dvora Kate Middleton želi zaštititi princezu Charlotte od uloge 'rezerve' kada George preuzme krunu

No, kad je u pitanju britanska kraljevska obitelj, stvari su ipak malo drukčije. Oni si ne žele, ne smiju i ne dopuste kritike i ne žele postati predmetom ogovaranja svjetskih tabloida. Oni moraju biti besprijekorni. I svi to znaju. Princ William tako je odrastao, pa nema više problema s tim, Kate Middleton savršeno se uklopila. Ali djeca… Od njih troje, jedno je moralo biti – ono teško odgojivo, zar ne? U ovo je obitelji to princ Louis, najmlađi od njihove troje djece.

Nije tajna da princ Louis zna biti pomalo nestašan na kraljevskim događajima. To je zapravo sasvim razumljivo, jer javni izlasci mogu biti predugi i, budimo iskreni, previše dosadni za jednog živahnog šestogodišnjaka. Upravo u takvim trenutcima dolaze do izražaja roditeljske vještine Kate Middleton. Ona navodno ima asa u rukavu – tajnu rečenicu, šifru od četiri riječi koja je primjerena Louisovoj dobi i on ju može razumjeti.

Ta rečenica, u slobodnom prijevodu, zvuči otprilike ovako: „Uzmimo pauzu.“ Iako bismo mi možda prije rekli „Hajdemo se malo odmoriti“ ili „Hajdemo napraviti pauzu.“ Nije to lako na hrvatskom. U originalu je „Let's take a break.“ Nije nametljivo, nije prijetnja, ali je strogi i odrešiti poziv. Ako pali na Louisu…

Mnogi još uvijek pamte proslavu platinastog jubileja kraljice Elizabete u lipnju 2022. godine kada je Louis prisustvovao koncertu sa svojim djedom i bakom, roditeljima, braćom i sestrama. Bilo mu je teško sjediti tako dugo. Iz dosadne i možda ljutnje što mora tamo sjediti, princ Louis isplazio je jezik, i to prema svojoj mami, Kate. Mnogi su tada hvalili Kateinu mirnu, staloženu i odlučnu reakciju.

Upravo je tada princeza od Walesa navodno izvukla svoje tajno oružje i izgovorila tu rečenicu: „Uzmimo pauzu.“ Tako je na nježan, majčinski način Louisu dala do znanja da je otišao predaleko – ona je čvrsta, ali u isto vrijeme nježna.

No, osim mame Kate, nestašni princ Louis vrlo dobro reagira na svoju sestru Charlotte, koju sluša. U više su navrata pouzdani izvori govorili kako je upravo Charlotte ta koja drži princa pod kontrolom kad je potrebno.

Nije lako biti kraljevsko dijete, to je sigurno!

Mjere predostrožnosti Pomalo morbidno kraljevsko pravilo, razdvojit će princa Georgea i princezu Charlotte iduće godine

Posjeti missMAMA