Igračke pokazuju djeci s posebnim potrebama i invaliditetom da nisu sama

Facebook/Toy Like Me
U svijetu ima više od 150 milijuna djece s invaliditetom, djece s poremećajima iz autističnog spektra, teško bolesne djece, djece koja su odbačena jer su 'drugačija'. Zahvaljujući jednoj prekrasnoj mami, sad im je svakodnevna borba s društvom punim nerazumijevanja ipak malo lakša
Vidi originalni članak

Rebecca Atkinson mama je i novinarka koja je pokrenula hvalevrijedne akciju #ToyLikeMe ili igračka poput mene. Zahvaljujući njoj, mnoštvo prepoznatljivih igračaka polako se mijenja: Barbie s naočalama i Lego kockice s invalidskim kolicima. 

Rebecca je i sama djelomično gluha i primijetila je da niti jedna od igračaka njezine djece ne reflektira invaliditet ili uči djecu da nismo svi isti. Kao dijete s invaliditetom, i ona sama tužno je gledala igračke jer niti jedna joj nije sličila. 

'Moja curica je lijepa, ne morate je žaliti'

"Kao netko tko je odrastao noseći aparat za sluh, iz prve ruke se sjećam kako je to biti dijete koje nikad nije vidjelo nekog tko je kao on i što to može napraviti djetetovom samopoštovanju", rekla je Rebecca za Mirror. S njom na kampanji radi i Karen Newell, čiji je sin gluh i ima problema s vidom. 

Njih dvije pokrenule su Facebook stranicu i Twitter račun koristeći hashtag  #ToyLikeMe kako bi osvijestile proizvođače igračaka da bolje zastupaju svu djecu diljem svijeta. Zahvaljujući svima koji su financirali njihovu crowdfunding kampanju, napravile su liniju lutki Zvončica koja ima ružičastu umjetnu pužnicu. Bravo mame! 

Posjeti missMAMA