Gusta zdrava zelena juha od jabuke i kelja

Thinkstock
Kelj, jabuke i mirisna panceta divan su spoj za ukusne rezultate. Fina gusta juha smirujuće zelene boje osvojit će vas najprije izgledom, a zatim očarati okusom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 manja glavica kelja
  • 5 dkg pancete ili slanine
  • 8 dcl temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 jabuka
  • 3 žlice mascarpone sira ili grčkog jogurta
  • sol, papar

Priprema:

1. Listove kelja odvojite i operite.

2. Nasjeckajte na veće komade.

3. Nasjeckajte pancetu ili slaninu na sitno pa popržite.
4. Ubacite kelj i promiješajte kako bi listovi poprimili miris pancete.Ukoliko je potrebno, dodajte još ulja.

5. Kuhajte oko pet minuta dok kelj ne povene pa dodajte polovicu temeljca i kuhajte oko 10 minuta.

6. Povremeno promiješajte.

7. Prebacite sve zajedno u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu juhu.

8. Za to vrijeme, u istoj posudi u kojoj ste kuhali kelj, na ulju popržite nasjeckanu jabuku i luk.

9. Kuhajte dok ne omekšaju i dodajte ostatak temeljca.

10. Blendajte i njih pa na kraju pomiješajte s gustom juhom od kelja.

11. Dobro promiješajte, začinite, dodajte žlicu Mascarpone sira ili vrhnja na vrh i poslužite toplo.

U tanjur guste juhe ubacite šaku prženih kockica kruha i naprosto uživajte!

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA