Fina pasta carbonara s tikvicama

Thinkstock
Isprobajte malo drugačiju verziju bezvremenskog talijanskog specijaliteta. Tikvice s tjesteninom razveselit će vašu djecu....
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 grama tjestenine bez jaja
  • 1 tikvica
  • 8 kriški pancete
  • 0.5 žličica sušenog timijana
  • 4 jaja
  • 1 dl punomasnog kravljeg mlijeka
  • 200 grama sira goude
  • 2 žlice maslinovog ulja

 Priprema:

1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente.

2. Tikvicu operite i narežite na tanke polumjesece, a gaudu na kockice.

3. Na tavi prepržite kriške pancete dok ne postanu hrskave pa ih izvadite sa strane.

4. Na masnoći od pancete prepržite tikvice 1-2 min pa izvadite sa strane.

5. U vruću tavu dodajte maslinovo ulje, jaja, mlijeko, timijan i tjesteninu, dobro promiješajte pa kad su jaja gotova skinite s vatre.

6. Na tanjure servirajte tjesteninu, pospite je s tikvicama i kockicama gaude, na vrh stavite dvije kriške prepržene pancete.

Pronađite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA