Fina pasta carbonara s tikvicama
Isprobajte malo drugačiju verziju bezvremenskog talijanskog specijaliteta. Tikvice s tjesteninom razveselit će vašu djecu....
        
        
        Sastojci:
- 300 grama tjestenine bez jaja
 - 1 tikvica
 - 8 kriški pancete
 - 0.5 žličica sušenog timijana
 - 4 jaja
 - 1 dl punomasnog kravljeg mlijeka
 - 200 grama sira goude
 - 2 žlice maslinovog ulja
 
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente.
2. Tikvicu operite i narežite na tanke polumjesece, a gaudu na kockice.
3. Na tavi prepržite kriške pancete dok ne postanu hrskave pa ih izvadite sa strane.
4. Na masnoći od pancete prepržite tikvice 1-2 min pa izvadite sa strane.
5. U vruću tavu dodajte maslinovo ulje, jaja, mlijeko, timijan i tjesteninu, dobro promiješajte pa kad su jaja gotova skinite s vatre.
6. Na tanjure servirajte tjesteninu, pospite je s tikvicama i kockicama gaude, na vrh stavite dvije kriške prepržene pancete.
Pronađite još recepata na portalu Gastro.hr