Domaći pureći hamburgeri za najmlađe ukućane

Thinkstock
'Junk food' ne mora biti nezdrav, pogotovo kad ga sami pripremate kod kuće
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 peciva od bijelog brašna
  • 1 rog paprika
  • 1 krastavac
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 tikvice
  • 400 grama mljevene puretine
  • 2 kriške pšeničnog bijelog kruha
  • 1 dl punomasnog kravljeg mlijeka
  • 200 grama kiselog vrhnja (12% masti)
  • 8 listova zelene salate
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

1. Krastavce narežite na sitne kockice i pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite sitno narezanim češnjakom, soli i paprom. Umak stavite u hladnjak da se dobro ohladi.

2. Crvenu rog papriku narežite na trakice, a pola tikvice na kolutiće.

3. Kruh nakidajte na komadiće, te ga prelijte mlijekom. Jednu i pol tikvicu narežite na sitne kockice, pomiješajte s purećim mljevenim mesom, dodajte ocijeđeni kruh, sol, papar i sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

4. Smjesu podijelite na 4 dijela, rukama oblikujte pljeskavice i pecite na maslinovu ulju na grill tavi, po 2 minute sa svake strane. Kratko prepržite papriku i tikvice.

5. Prerežite peciva, pa ih stavite da se lagano zapeku na grill tavi.

6. Pecivo premažite umakom, dodajte pljeskavicu, preprženu papriku i tikvice, list zelene salate i preklopite s drugim dijelom peciva.

Potražite još recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA