Domaći namaz od lješnjaka zbog kojeg ćeš zaboraviti na kupovni

Thinkstock
Vjerojatno nikada nisi pomislila da bi mogla napraviti repliku slavnog namaza od lješnjaka kod kuće. Međutim, recept je tu samo za tebe i vjeruj nam da neće razočarati. Zdravije, a jednako je ukusno
Vidi originalni članak

Popularni namaz od lješnjaka obožavani je prilog gotovo svakoj palačinki, ponekom kolaču i kruhu. Vrijeme je da pripremite domaću Nutellu. Tada i nju možete jesti samu na kruhu ili iskoristiti u tortama, lisnatom tijestu, i slično. Imate bezbroj mogućnosti, nađite najbolju za vas.

Sastojci:

  • 1 šalica tostiranih lješnjaka 
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 žlica kakao praha
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 300g čokolade

Recepti Pet slatkih i slanih domaćih peciva

Postupak:

1. Tostirate lješnjake na način da zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite ih na pleh i tostirate dok ne pozlate, oko pet minuta. Potom, čekajte da se ohlade. 

2. U mikseru izmiješajte lješnjake sa šećerom, kakao prahom i soli dok ne dobijete svojevrsnu pastu.

3. Dodajte kokosovo ulje i miksajte dok ne postane glatko.

4. Dodajte lagano ohlađenu čokoladu i miksajte dok se ne poveže.

5. Stavite u staklenke i čuvajte na sobnoj temperaturi do 2 tjedna.

Pročitajte više na missGASTRO

Recepti Pet slasnih domaćih namaza

Posjeti missMAMA