Domaći namaz od lješnjaka zbog kojeg ćeš zaboraviti na kupovni
Popularni namaz od lješnjaka obožavani je prilog gotovo svakoj palačinki, ponekom kolaču i kruhu. Vrijeme je da pripremite domaću Nutellu. Tada i nju možete jesti samu na kruhu ili iskoristiti u tortama, lisnatom tijestu, i slično. Imate bezbroj mogućnosti, nađite najbolju za vas.
Sastojci:
- 1 šalica tostiranih lješnjaka
- 1/4 šalice šećera
- 1 žlica kakao praha
- 1 žličica soli
- 3 žlice kokosovog ulja
- 300g čokolade
Postupak:
1. Tostirate lješnjake na način da zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. Stavite ih na pleh i tostirate dok ne pozlate, oko pet minuta. Potom, čekajte da se ohlade.
2. U mikseru izmiješajte lješnjake sa šećerom, kakao prahom i soli dok ne dobijete svojevrsnu pastu.
3. Dodajte kokosovo ulje i miksajte dok ne postane glatko.
4. Dodajte lagano ohlađenu čokoladu i miksajte dok se ne poveže.
5. Stavite u staklenke i čuvajte na sobnoj temperaturi do 2 tjedna.
Pročitajte više na missGASTRO