Dječji vodič za Advent u Zagrebu: Što posjetiti s klincima?

Slaven Branislav Babic / Pixsell ; Dječji vodič za Advent u Zagrebu
Počeo je još jedan Advent u Zagrebu. Donosimo ti najzanimljivija i najbolja događanja i mjesta koja se svakako isplate posjetiti s klincima
Vidi originalni članak

Tko li više uživa u Božiću od onih najmlađih? Oni znaju cijeniti njegovu radost i čaroliju, oni još vjeruju u Djeda Božićnjaka te svima rado iskazuju svoje oduševljenje božićnom čarolijom.

Ove godine Advent Zagreb na ulice grada vraća ono što će nas uvijek nasmijati i razvedriti, raznježiti i očarati: božićne dekoracije i ljupke drvene kućice, dražesnu glazbu i prigodne predstave, odličnu ugostiteljsku ponudu te nasmiješena rumena lica. Zagreb u ovo vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada.

Advent će ove godine trajati do 7. siječnja. Osim što će božićni sajmovi ponovno biti na nekoliko lokacija u gradu, ovogodišnji Advent nudi i neke nove zanimljivosti koje će posebno razveseliti one najmlađe. Istražili smo što na Adventu u Zagrebu svakako treba posjetiti s klincima!

Advent u Zoološkom vrtu Grada Zagreba: Priče iz davnine

Ova zbirka bajki Ivane Brlić-Mažuranić obilježila je djetinjstva brojnih generacija svojim fantastičnim likovima, predivnim krajolicima te biljnim i životinjskim svijetom Hrvatske, pa ne čudi što je odabrana i kao tema ovogodišnjeg Adventa u Zoološkom vrtu.
Edukatori odjeveni u likove Domaćih vodit će najmlađe u obilazak vrta te ih upoznati s čudnovatim životinjskim svijetom, a na obilasku mogu skupljati i materijale od kojih će izraditi božićne ukrase na prigodnoj radionici – sve kako bi se čarolija iz bajki prenijela u njihov adventski svijet.

Navedeni program održavat će se u sljedećim terminima:

27.11.2022.
2. – 4.12.2022.
9. – 11.12.2022.
16. – 18.12.2022.
23.12.2022.
26. – 30.12.2022.
2. – 8.1.2023.

Obrtnički Advent (26.11.2022. - 01.01.2023.)

Stari dječji filmovi čuvaju bezvremenske vrijednosti za sve generacije i odašilju toplinu kakva nam je potrebna u božićno vrijeme, pa će se ovog Adventa u prolazu Matice hrvatskih obrtnika vijoriti dječji glasovi iz klasika poput Vlaka u snijegu, Družbe Pere Kvržice i Smogovaca. Bit će tu i dječjih predstava te radionica izrade ukrasa za dom, nastupa dječjih zborova i prigodnih dekoracija (naravno, i jedan veeeliki bor), a za pune i sretne želuce pobrinut će se kućica s fritulama i prigodnim pićima.

Veseli božićni tramvaj

Bajkovita vožnja s Djedom Božićnjakom i njegovim društvom uz pregršt zabave, smijeha i prigodnih darova, razveselit će sve, a posebno one najmlađe. Veseli božićni tramvaj jedinstvena je priredba kojom ZET sudjeluje u bogatom programu Adventa u Zagrebu.

Veseli božićni tramvaj voziti će od 6. do 31. prosinca 2022. godine svakim radnim danom od 16 do 19 sati, u dane vikenda od 10 do 16 sati, a petkom i blagdanom od 12 do 16 sati. Na Badnjak i Staru godinu tramvaj će voziti od 10 do 13.30 sati. Na Božić, 25. prosinca Veseli božićni tramvaj neće voziti.

Tramvaj za vrijeme održavanja priredbe prometuje svakih pola sata s ukrcajem i iskrcajem putnika na križanju Trga bana Josipa Jelačića i Praške ulice.

Veseli božićni tramvaj prometuje rutom:

Trg bana Josipa Jelačića – Ilica  Republike Austrije – Jagićeva - Jukićeva  – Vodnikova - Mihanovićeva  – Zrinjevac – Praška.

Vožnja traje oko 25 minuta.

Cijena karte iznosi 30 kuna.

Winter Park

Park dr. Franje Tuđmana ovog Adventa postaje pravi raj za obiteljska druženja. Krenimo od brojnih radionica, animacija te glazbeno-scenskog programa za djecu kroz koje će mališani izraziti svoju kreativnost i odlično se zabaviti. Pa prigodne adventske gastro ponude te zabavnog parka s vrtuljcima i ledenim toboganom. A za kraj, nešto još neviđeno u Zagrebu: veeeliki panoramski kotač koji pruža pogled ravno u nebo i daje nezaboravan doživljaj svim putnicima! Zvuči čarobno, zar ne? Zato pravac Tuđmanac i uživajte u savršenom adventskom danu sa svojom obitelji i prijateljima!

Radno vrijeme:

Ponedjeljak - Petak: 14:00 – 21:00
Subota - Nedjelja: 11:00 – 22:00
Badnjak: 11:00 – 18:00
Božić: 15:00 – 21:00
Štefanje: 11:00 –  21:00
Stara godina: 11:00 – 18:00
Nova godina: 14:00 – 21:00

Ledeni Park

Tradicionalna božićna ponuda na Tomislavcu vraća se u sklopu Adventa Zagreb, postajući središtem prave zimske idile. Klizanje ispred veličanstvenog pročelja Umjetničkog paviljona, vesela glazba, zanimljiv kulturni program, raznolika ponuda domaće i svjetske fast food hrane te napitci koji nas griju iznutra i izvana – Ledeni park na Trgu kralja Tomislava nije samo mjesto, to je doživljaj koji se pamti! Tamo se stvaraju uspomene na prvo klizanje, na odlične provode s društvom, baš kao što su ih stvarale brojne generacije kroz povijest Zagreba.

Radno vrijeme:

Svaki dan: 10:00 – 23:00 / *petkom i subotom ugostiteljske kućice otvorene su do 24:00
Badnjak: 10:00 – 17:00
Božić: 11:30 – 23:00
Stara godina: 10:00 – 02:00
Nova godina: 11:30 – 23:00

Backo mini express - Muzej vlakića

Svi koji su ikad posjetili Zagreb u adventsko doba složit će se da je grad uistinu čaroban. A posebna ga čarolija smanjila i u obliku minijatura smjestila u Backo mini express!

Prepoznatljiva arhitektura i turističke znamenitosti, Sljemenska skijaška staza sa snijegom, skijašima i borderima, klizalište na Tomislavcu – sve se ovo nalazi u maketi Zagreba smještenoj u Muzeju vlakića, a mališani čak mogu sami upravljati vlakovima na posebnoj maketi kako bi u potpunosti doživjeli tu nevjerojatnu magiju Božića!

Radno vrijeme: ponedjeljak - subota od 13:00 do 21:00

Ne radi na Badnjak i Božić, te 26. 12., 31. 12. i 01. 01. 2023.

Zagreb u adventskom ruhu

Šetnja centrom Zagreba otkriva brojna božićna drvca, orašare, jaslice i još brojne druge simbole Božića koji su se savršeno stvorili čitavu adventsku atmosferu i odjenuli Zagrebu ruho koje je čekao cijele godine.

Zato svakako prošetajte ovim lokacijama

1. Hrvatsko narodno kazalište

2. Tunelu Grič - Polarni san

3. Mjesečev vrt u Parku Bele IV (Vranyczanyeva poljana)

4. Park Grič

5. Umjetnički bor na lokaciji prolaz Oktogon

6. Stara Vlaška

Ostale informacije o događanjima i sadržajima na pročitaj na službenoj stranici Advent u Zagrebu.

 

Posjeti missMAMA