Dijete opeklo oči na predmetu koji koriste mnoga kućanstva

Thinkstock
Mama želi upozoriti roditelje da budu svjesni koliko opasne mogu biti gel kapsule za pranje rublja. Ovom tihom napadaču se sigurno niste nadali
Vidi originalni članak

Mama iz Velike Britanije, Jemmima Strain, stavljala je rublje u perilicu na pranje, kad je nesreća zadesila njezinog sina. Ona sada samo želi širiti riječ o ovom događaju kako bi drugi roditelji mogli biti oprezni

"Moj sin primio je jednu gel kapsulu za pranje rublja u rukice, kao što uvijek radi kad mi pomaže u pranju rublja, i kapsula je puknula. Proveli smo više od sat i pol u bolnici uz pomoć cijelog tima medicinskih sestara koje su ga morale držati i prisilno otvarati njegove oči dok su pokušavale neutralizirati gel iz kapsule s litrom i pol fiziološke otopine za ispiranje očiju. Bio je traumatiziran, kao i ja", rekla je Jemima.

oprezno! Šokantna rendgenska snimka pokazuje što je dijete progutalo

Liječnici su rekli da je dijete pretrpjelo kemijske opekline na očima i da bi, da nisu isprali gel iz njegovih očiju na vrijeme, pretrpio puno više štete. Također, spomenuli su kako su i druga djeca imala opekline rožnica zbog sličnih događaja, što je Jemimu užasnulo i frustriralo.

"Molim vas, nemojte dopustiti da vam vaša djeca pomažu pri pranju. Ove kapsule su opasne kao izbjeljivač i mogu biti opasne po život ako ih se proguta. Mi smo imali sreće, djelovali smo brzo i on je bio slijep 'samo' tri dana dok kapi nisu počele djelovati i on otvorio svoje oči", zaključila je.

upozorenje roditeljima Mama punila bazenčić sinu i zadala mu opekline drugog stupnja

Posjeti missMAMA