Brzo i zdravo: Kajgana s paprikama
Ovaj lagani omlet s više vrsta povrća savršeno je rješenje za obiteljski obrok
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 2 režnja češnjaka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 85 grama suhe slanine
- 4 rajčice
- 8 jaja
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlice peršina
- suncokretovo ulje
Priprema:
1. Luk i češnjak oljuštite. Luk sitno narežete, a češnjak zgnječite. Paprikama izvadite sjemenke i narežete na komadiće. Slaninu i rajčice nasjeckate. Jaja istučete.
2. U velikoj tavi zagrijte ulje i na slaboj vatri pržite luk dok ne omekša. Dodate češnjak i paprike pa pržite, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Dodate slaninu i pržite 2 minute, pa rajčice.
3. Ostavimte da se lagano prži 2 – 3 minute. Izlijte jaja u tavu i cijelo vrijeme miješajte. Posolite i popaprite prema ukusu, pospite peršinom i poslužite.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr