Brzi ručak: Njoki u umaku od svinjetine i povrća

Thinkstock
Meki svinjski odresci i umak od povrća idealni su za fini i brzi ručak ili večeru. Pripremite domaći umak, bit će daleko bolji od onih kupovnih, a samim time će i vaše jelo dobiti na punoći okusa
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 1 veća mrkva
  • 1 manji komad celera
  • svinjskih odrezaka
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 100 ml vode ili temeljca
  • 1 žličica senfa
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 500 g njoka
  • 50 g maslaca
  • sol, papar

 Priprema:

1. Meso nasjeckajte na veće komade. Začinite ih sa soli i paprom. Zapecite na vrućem ulju dok se meso ne zatvori sa svih strana.

2. Maknite s vatre pa na tavu dodajte kockicu maslaca. Pustite da se otopi, a zatim dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne postane proziran i omekša. Dodajte ribanu mrkvu i celer. Kratko pirjajte pa dodajte vodu ili temeljac. Dodajte senf. Pirjajte dok povrće ne omekša. Začinite crvenom paprikom, soli i paprom. Ako je sva tekućina isparila, dodajte još malo.

3. Kad je povrće gotovo uzmite malo umaka iz tave i pomiješajte ga s vrhnjem. Ostatak umaka usitnite štapnim mikserom, vratite u tavu i dodajte meso. Kuhajte sve zajedno još desetak minuta pa dodajte mješavinu s vrhnjem. Dobro pomiješajte i kuhajte minutu do dvije. Maknite s vatre.

4. Skuhajte njoke pa ih poslužite uz umak i meso.

Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA