Brze, tople i ukusne kiflice – možete li poželjeti nešto više?

Thinkstock
Neka ove jednostavne i brze kiflice od svježeg sira zamirišu vašom kuhinjom
Vidi originalni članak

Pravilo kod pripreme ovih kiflica jest: koliko maslaca, toliko svježeg sira. Koliko svježeg sira, toliko brašna. Malo soli i kiflice su tu. Možete ih puniti slatkim i slanim dodacima, a najbolje od svega je što se tijesto za ove kiflice ne treba dizati. Pripremiti ih možete i s dodacima poput suhih začina, sezama ili kima, a oblik promijeniti prema potrebi. Kiflice mogu postati krekeri, pogačice ili buhtlice

Sastojci:

  • 150 g maslaca
  • 150 g svježeg sira
  • 150 g brašna
  • Jaje
  • Sol

Priprema:

  1. Umijesite tijesto od omekšalog maslaca, svježeg sira i brašna.
  2. Dodajte soli i dodatke po želji.
  3. Oblikujte kiflice, premažite ih razmućenim jajem.
  4. Pospite soli.
  5. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Dobar tek! 

Posjeti missMAMA