Brza Carbonara za one koji ne vole biti dugo u kuhinji
Kad vam se stvarno ne da puno kuhati, onda je tu pasta carbonara! Vrlo jednostavna za pripremu, ali i ukusna, ova obnovljena verzija poznatog jela razveselit će ljubitelje ribanog sira i svježeg bosiljka. Poslužite uz sezonsku salatu, primjerice matovilac i uživajte u okusima i mirisima!
Sastojci:
- 500 g tjestenine po izboru
- 50 g ribanog parmezana
- 50 g narezanog Grana Padano sira
- Svježi bosiljak
- 200 g sitno narezane dimljene slanine
- sol i papar
- origano
- 1 češanj češnjaka
- 1 sitno nasjeckani luk
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Zakuhati vodu i skuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. U posudi za pečenje na malo ulja popržiti češnjak, vrlo kratko; izvaditi ga iz posude i staviti luk te njega pržiti nekoliko minuta dok ne omekša; dodati slaninu i kratko ju popržiti - ne previše kako ne bi preuzela okus.
3. Gotovu tjesteninu ocijediti i pomiješati s malo ulja; dodati pečenu slaninu, luk/češnjak i začine; sve lagano umiješati i dodati listiće bosiljka.
4. Poslužiti s naribanim parmezanom i listićima Grana Padana.
Poslužite toplo i uživajte! Dobar tek!
Pročitajte više na Gastro.hr