Brownie cheesecake: Ne može bolje od ovoga!
Ono što je posebno lijepo kod ovog kolača je to što kreme možete preliti kojim god redoslijedom želite jer uvijek ćete dobiti lijep uzorak i vizualno privlačan kolač koji pomalo podsjeća na zebrasti/tigrasti kolač.
Sastojci:
- 200 g rastopljenog maslaca
- 2 1/4 šalice šećera
- 4 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 1/4 šalice kakao praha
- prstohvat soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 1/2 šalica glatkog brašna
- 100 g čokoladnih kapljica
- maline (po želji)
Za kremu od sira:
- 200 g krem sira
- 1/3 šalice kiselog vrhnja
- 1/2 šalice šećera
- 1/2 žličice vanilije
- 1 jaje
Postupak:
1. Obložiti lim za pečenje papirom za pečenje (lim veličine 20 x 30 cm).
2. Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom pa dodati prašak za pecivo, vaniliju, kakao, sol, jaja i brašno, te sve dobro izmiješati pjenjačom; umiješati kapljice i sve izliti u pripremljen lim za pečenje.
3. U drugoj posudi pomiješati sir, vrhnje, šećer, vaniliju i jaje, te dobro izmiješati i preliti preko smeđeg dijela (ne mora prekriti cijeli kolač) - po želji, dodajte par malina čime ćete dobiti još mirisniju slasticu.
4. Peći 15 minuta na 200 stupnjeva pa izvaditi kolač i pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi; nakon što se sasvim ohladio, čuvajte ga u hladnjaku jer će tako imati još bolji i sočniji okus te će zadržati vlažnost.
Pročitajte više na Gastro.hr