Bogata pita od mljevenog mesa i krumpira za male i velike

Thinkstock
Fenomenalna kombinacija mljevenog mesa, mrkve i graška divno će se spojiti s kremastim pire krumpirom, a kad ju zapečete u pećnici, zagarantirano ćete očarati ukućane
Vidi originalni članak

Meso pirjajte dugo, a dodati mu možete i neke svoje začine po izboru kako bi poprimilo još bolje arome. Krumpir pak kuhajte s režnjevima češnjaka kako bi ga učinili zanimljivijim. Povežite sve zajedno u posudi za pečenje, zapecite i poslužite.

Sastojci:

  • 4 veća krumpira
  • 100 ml mlijeka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 2 veće mrkve
  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 150 ml temeljca
  • 100 g graška
  • peršin
  • solpapar

Priprema:

1. Nasjeckajte luk i krumpir.

2. Krumpir ubacite u posoljenu vodu s dva režnja češnjaka pa ga kuhajte dok ne omekša, a nasjeckani luk pirjajte na malo ulja.

3. Za to vrijeme naribajte ili sitno nasjeckajte mrkvu pa je dodajte luku.

4. Dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte temeljac, sol i papar. Ubacite grašak pa još kratko pirjajte dok ne omekša, a tekućina ne ispari i umiješajte peršin.

5. Prebacite sve u posudu za pečenje.

6. Kad je krumpir gotov, maknite češnjak, dodajte mu mlijeko i maslac, malo soli i papra pa ga pretvorite u pire. Pire premažite preko mesa u posudi za pečenje i zapecite na 200 stupnjeva oko 15 do 20 minuta.

Dobar tek!

Pročitajte više na Gastro.hr

Posjeti missMAMA