Zatrudnjela dok je bila trudna: Bebe začete u razmaku od 10 dana

Thinkstock
Charlotte i Olivia dvije su sestre koje su začete u razmaku od deset dana. Njihova majka zatrudnjela je kada je već bila trudna s jednom od njih, što je vrlo vrlo rijetka pojava
Vidi originalni članak

Rođenje ovih dviju djevojčica smatra se gotovo čudom. Njihova majka Kate Hill iz Brisbanea zatrudnjela je kada je već bila trudna s jednom djevojčicom. Ovaj medicinski fenomen iznimno je rijedak i do sada je dokumentirano samo 10 slučajeva, piše Daily Mail. Sam ginekolog koji je vodio Kateinu trudnoću, dr. Brad Armstrong nije se nikad susreo s tim fenomenom, zvanim superfetacija, i morao je googlati da bi saznao nešto više o njemu. 6 neočekivanih načina na koje je moguće zatrudnjeti

Kate je bolovala od policističnih jajnika, stanja koje otežava ovulaciju. Nakon hormonske terapije ostala je trudna, i to u 10 dana dva puta. Roditelji ovih djevojčica imali su samo jedan spolni odnos taj mjesec.

Ovulacija u trudnoći

Nakon što je prvo jajašce oplođeno, za 10 dana Kateini jajnici otpustili su još jedno jajašce. Sperma njenog muža Petera ostala je živa 10 dana i oplodila je drugo jajašce. Riječ je o superfetaciji, pojavi kada tijelo ovulira u trudnoći i otpusti još jedno jajašce.

Kakve su vam šanse da zatrudnite u svim fazama menstrualnog ciklusa?

Obično žensko tijelo samo prestaje ovulirati nakon što dobije signal da je trudnoća prisutna. No u Kateinom slučaju bilo je drugačije, a njih dvoje su bili presretni radi toga jer su se dugo mučili sa začećem. 

Ova trudnoća zapravo je započela kao trudnoća blizanaca, pa je potom začeta i treća beba. Nažalost, jednu bebu blizanca izgubili su u ranoj trudnoći.

5 neobičnih stvari koje se događaju s tijelom u trudnoći

Charlotte i Olivia imale su drugačiju gestacijsku dob i liječnici su predviđali da će se roditi u razmaku od nekoliko dana. Ali djevojčice su odlučile doći na svijet isti dan, u prosincu 2015. Bile su drugačije visine, težine, razvojne zrelosti te krvne grupe. Danas su stare malo više od 10 mjeseci, vesele i zdrave.

Posjeti missMAMA