VIDEO: Tata se onesvijestio na porodu. 'Ovo se događa češće nego što mislite'

tiktok
Većina muškaraca danas prisustvuje porođaju kao pratnja svojim partnericama, ali za neke od njih je to ipak previše. Među takve muškarce ubraja se i partner tiktokerice Peyton Stewart. Naime, on se onesvijestio dok je ona rađala.
Vidi originalni članak

Buduće tate koji prate svoje supruge na porođaju i drže ih za ruku u tim trenucima važniji su nego što možda misle. Osjećaj da imaš nekoga pored sebe dok rađaš, proživljavaš veliki napor i bol i mogućnost da strah i uzbuđenje podijeliš s njim je većini žena neprocjenjiv.

10 zlatnih pravila za tate na porođaju

Međutim, događa se da i budućim tatama u tim trenutcima zatreba pomoć, a jednu takvu situaciju je najbolje oslikala tiktokerica Peyton Stewart kad je objavila video sa svog porođaja. Naime, njen partner se onesvijestio dok je ona rađala. U videu od 34 sekunde koji je Stewart objavila, njezin partner naginje se nad bolnički krevet u kojem ona leži, prolazi rukom kroz kosu i gotovo možeš čuti njegov unutrašnji monolog kojim se hrabri da ostane pri sebi, a onda pada u nesvijest.

@peytonstewart That time my boyfriend passed out after I gave birth 😂 #fyp #ohno ♬ Oh No - Kreepa

Peyton je u videu napisala: “Onaj put kad se moj dečko onesvijestio nakon što sam rodila” i prikupila više od 8.5 milijuna pregleda u samo jednom danu.

Snimka je postala viralna, a komentirala ju je i jedna medicinska sestra. "Ovo se događa češće nego što mislite. Zbog toga uvijek držim pratnju na oku", napisala je.

tate otkrivaju Tate u rađaoni: Što me preplašilo i iznenadilo na porodu?

Tata na porodu: da ili ne?

Trebaju li očevi prisustvovati porodu? O ovoj temi se često raspravlja i na našem forumu, a iskustva i mišljenja roditelja su podijeljena. Magistru primaljstva Barbaru Finderle, pitali smo kakvo je njezino iskustvo - jesu li partneri na porodu više smetnja nego pomoć. "Osobno do sada nisam imala loša iskustva s partnerima i drugim bliskim osobama, dapače, uvijek su bili od pomoći, kako rodilji tako i primaljama. Preporučila bih svim budućim tatama da prođu kroz takvo iskustvo, jer porođaj je svakako jedinstveno iskustvo za svaku obitelj i često djeluje povezujuće na njezine članove", kaže Barbara Finderle, ali dodaje da je važno da partner ili druga bliska osoba budu adekvatno educirani o porođaju, te da barem u teoriji znaju što mogu očekivati i što se od njih očekuje.

Ključna je dobra priprema

"Ponekad nije lako gledati svoju partnericu koja prolazi kroz trudove, međutim treba shvatiti fiziologiju samog poroda, te znati zašto su trudovi važni. Partneri, u drugu ruku, moraju biti svjesni svojih eventualnih ograničenja i ukoliko im se čini da se ne osjećaju dobro na porodu, uvijek mogu na kratko izaći iz rađaonice, prošetati se i po potrebi vratiti", poručuje Barbara Finderle.

Pruži podršku! Savjeti stručnjaka: Kako se tate mogu pripremiti za porod?
 

Posjeti missMAMA