Nevjerojatan video carskog reza bebe okrenute na zadak

Guliver
Očaravajući video pokazuje kako izgleda carski rez kad je beba okrenuta na zadak. Pogled izbliza doista fascinira
Vidi originalni članak

Porod rijetko izgleda onako kako to možemo vidjeti u filmovima. Zapravo, to može izgledati potpuno različito, bilo da rodiš vaginalnim porodom ili carskim rezom. A porod na zadak je nešto što se rjeđe prikazuje u videima porođaja.

detaljan prikaz Necenzurirano: Nevjerojatne fotografije poroda na zadak

Ako si se ikad zapitala kako to izgleda, u ovom nevjerojatnom videu možeš vidjeti liječnika kako pažljivo vuče bebu iz maternice njegove majke jer je okrenuto na zadak. Prema Instagram stranici Doula Science and Soul, ginekolog koji je imao tu čast je Jham Frank Lugo iz Venezuele koji inače objavljuje videe s poroda.

"Jedan od najčešćih razloga za obavljanje carskog reza je beba koja je okrenuta na zadak. To je položaj koji predstavlja ozbiljne probleme za vaginalni porod, i čini ga gotovo nemogućim za dijete", rekao je dr. Lugo.

"Možemo vidjeti koliko je doktor pažljiv u želji da osigura sigurnost djeteta i majke. Strpljivo, uz glazbu koju su roditelji izabrali za ovaj trenutak i uz potporu oca i njihove doule, majka može izdržati cijeli proces. Nakon rođenja, dijete može odmah biti sa svojom majkom, a rezanje pupkovine je odgođeno. Jedinstvo liječnika i pacijenta može postići porod koji je pun poštovanja."

Trudnoća Što možete učiniti kada je dijete okrenuto na zadak?

Nije li ovaj video nevjerojatan? Puno mama koje su rodile putem carskog reza nisu bile svjesne onoga što se zapravo događalo, tako da je ovaj video izvrstan način za otkriti kako zaista izgleda carski rez, a pogotovo porod na zadak.

Posjeti missMAMA