Rodila je na kauču svoje prijateljice, a ona joj je poslala račun za kauč. Komentatori su iznenadili

Freepik
Kad si trudna i iščekuješ porod, kako se on bliži znaš da moraš biti spremna na sve jer te može uhvatiti bilo gdje. No, s druge strane, znaš da ne možeš biti spremna na sve…
Vidi originalni članak

Ma koliko unaprijed razmišljala o tome kako će tvoj porod izgledati, nikad ne znaš. Ne znaš kako će izgledati, koliko će trajati, kako će se odviti, gdje će započeti… Osim ako, naravno, nemaš dogovoren inducirani porod ili carski rez. Možeš smisliti milijun različitih priča i verzija, a dogodit će se milijun i prva.

Filmska priča! Malenom Šoltaninu se žurilo ugledati svijet – rodio se dok su čekali helikopter za Split

To se dogodilo i ženi koja je svoju priču objavila na Redditu, kako bi pitala druge što misle o cijeloj situaciji. Naime, mama koja nije objavila svoje ime, nego je njezin nadimak 'ThrowRA_idkanything', uživala je u večeri sa prijateljicama koju je organizirala njezina prijateljica, dok je ona bila u 36. tjednu trudnoće. No, tu je zabavnu večer prekinulo njezino dijete.

Kad su je ulovili trudovi u prijateljičinom domu, ova se žena nije stigla niti snaći, a beba je već stizala. Pozvali su hitnu pomoć, ali na kraju se sve ipak odigralo u prijateljičinom domu. Na njezinu kauču. A sve je skupa prošlo glatko, mama i beba odvezeni su u bolnicu i bili su i više nego dobro.

No, veliko iznenađenje novopečene mame, njezina se prijateljica otad nije javila. Nije niti pitala za bebu. Iako je mama mislila da će joj to ostati u sjećaju kao jedno lijepo iskustvo, čaroban događaj. Ipak, ta prijateljica je bila jedina od onih koje su bile te večeri prisutne, a da nije došla posjetiti mamu i bebu.

Mama je pitala je li razlog možda u nečem drugom – misleći na to što je ona u trenutku kad je porođaj krenuo i kad je stigao medicinski tim, potjerala sve iz kuće. Smetala joj je buka i puno ljudi oko nje, što nam je sasvim razumljivo, a nije baš ni ugodno kad te gleda toliki broj prijateljica dok rađaš, zar ne?

No, prijateljici čija je kuća to čak i nije bio problem. Kad ju je mama pitala što se dogodilo i zašto se ne javlja, ona joj je – poslala račun za kauč. Za onaj kauč na kojem je rodila. Iako, mama je priznala da se niti ona nije javila sa zahvalom niti isprikom…

„Poslala mi je račun za kauč“, napisala je mama, te dodala da joj uopće ne smeta platiti to, ali joj se cijeli postupak čini nekako grub.

„Ipak se čini kao da je jako povrijeđena? Ne znam kako to popraviti. Osjećam se krivom“, priznala je, ali drugi su je smirili i uvjerili da nije ona kriva - barem u jednom dijelu. No, s druge strane, mnogi su imali što za reći upravo njoj. 

I (F26) accidentally had my baby at my friend’s (F31) house, and now she’s pissed. How do I solve this?
byu/ThrowRA_idkanything inrelationship_advice

„Niste mogli kontrolirati trudove, ali je na vama da platite kauč", rekla je jedna komentatorica.

„Sad kad ste rodili znate koliko je neuredno. To je poput jezivog mjesta zločina. Nitko ne želi sjediti na kauču na kojem je netko rodio,“ rekla je druga.

„Kauč je skup i važan komad namještaja. To što vaš partner nije uskočio i zatražio da odmah plati zamjenu i ponudio čišćenje za sobu je nevjerojatno. A ako imate vremena ovo objaviti na Redditu, a prijateljici još niste ponudili zamjenu i plaćanje, to je stvarno loše ponašanje i nepromišljeno“, glasio je još jedan grubi komentar.

„To što vam je poslala račun za kauč kao odgovor je okrutno, ali vaša je isprika trebala uključivati ​​ponudu za plaćanje“, skrenuli su joj pažnju mnogi.

„Ne samo da je prijateljica morala platiti za novi kauč, nego je i stari morala ukloniti i uništiti, vrlo vjerojatno uz dodatne troškove, a soba je u osnovi bila neupotrebljiva dotad. Da sam ja ta prijateljica i da mi se niste javili sve dok niste poslali poruku zahvale, ali ništa o novcu nekoliko tjedana kasnije, i ja bih bila prilično ljuta!“

Nakon što je pročitala gotovo 2000 komentara koji su joj govorili da je u krivu, mama je rekla da će preuzeti odgovornost.

„Ova situacija je bila luda za nas, ali i za nju. I nisam dobro razmislila o tome, i tu sam ja u krivu. Pokušat ću ponovno doći do nje, vratiti joj sve (kao što bih trebao!) i pokušati riješiti ovo nekako“, priznala je mama.

Kao u filmu Fimska priča iz Pakoštana: Tihomir je porodio suprugu pored kuće. 'Sve je trajalo desetak minuta'

Posjeti missMAMA