Novinarka otkrila da boluje od raka uzrokovanog trudnoćom

Michelle Velez/Instagram
Majka dvoje djece mislila je da je trudna, no zapravo je imala rijedak oblik raka
Vidi originalni članak

Voditeljica vijesti Michelle Velez na svojem Instagramu podijelila je kako boluje od rijetkog oblika raka. Reporterka KSNV News-a napisala je u svojoj objavi veoma emotivnu poruku o tome zašto je izbivala s posla. "Dijagnosticiran mi je rijedak oblik raka koji je bio uzrokovan abnormalnom trudnoćom", rekla je, "izuzetno je kompliciran pa ću pokušati objasniti ga što jednostavnije."

Velez je navela kako je imala molarnu trudnoću. "To je trudnoća koja nije održiva - što znači da plod nikada nije bio formiran - nego umjesto pobačaja, nastavila se 'trudnoća' i stvorilo se invazivno tkivo", rekla je. "Tijelo je nastavilo proizvoditi HCG hormone kao da sam trudna s 5 bebi odjednom", navela je Velez.

kako znati? Biokemijska trudnoća nema simptome, a češća je nego što se misli

"U normalnim okolnostima to se može riješiti operacijom. U nekim, vrlo rijetkim, slučajevima to se tkivo može pretvoriti u rak i može se proširiti na druge organe u tijelu. To se dogodilo meni. Bez posebnog razloga, samo zbog glupe sreće", zaključila je.

U nastavku je iznijela kako je navedeni oblik raka lječiv i šanse za ozdravljenje su veoma velike. Unatoč tome, mora proći kroz kemoterapije, koje će biti teške te navodi kako će "vjerojatno izgubiti kosu i iskusiti druge nuspojave - ali sve je to privremeno."

Što je molarna trudnoća

Prema Nacionalnom institutu za rak (NCI), moralna trudnoća tehnički je poznata kao gestacijska trofoblastična bolest - što je opći pojam za rijetke tumore koji nastaju iz tkiva koje okružuje oplođeno jaje, prenosi Health.

liječenje neplodnosti Izvanmaternična trudnoća: Uzroci, simptomi i liječenje

Iako je gestacijska trofoblastična bolest općenito rijetka, Nacionalni institut za rak kaže da postoje simptomi na koje treba paziti, uključujući abnormalno vaginalno krvarenje, bol u zdjelici ili pritisak, visok krvni tlak, umor i kada je veličina maternice veća od normalne - ali opet, to ne znači GTD je kancerogen.

Jedan od simptoma koje je imala i Velez je krvarenje. U svojoj objavi napisala je kako se zbog činjenice da je izgubila mnogo krvi osjećala iscrpljeno i slabo. Na svojem Instagramu odlučila je popratiti proces borbe protiv tog rijetkog raka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A little video message update. Back in the hospital.. but today was a good day. 👊🏼 #molarpregnancy #gestationaltrophoblasticdisease #gestationaltrophoblasticneoplasia #gtn #pregnancycancer #canceroftheplacenta #choriocarcinoma #cancerdiagnosis #momswithcancer #momlifeishard

A post shared by Michelle Velez (@michellenews3lv) on

Posjeti missMAMA