Koja je idealna tjelesna težina u trudnoći?

Thinkstock
Koliko kilograma je idealno dobiti u trudnoći, ovisi o kilaži koju ste imali prije trudnoće. Zbog previše kilograma, u organizmu se može početi gomilati masnoća i tekućina, što na kraju može dovesti do komplikacija
Vidi originalni članak

Ako ste prije trudnoće imali normalnu težinu, tijekom trudnoće ne biste trebali dobiti više od 12 kilograma. Njih ćete, nakon poroda, lako izgubiti i vratiti staru liniju, tako da za to ne treba brinuti, već je najvažnije da se usredotočite na zdravlje djeteta.

Ako ste u trudnoću ušli mršavi, onda se možete udebljati i do 16 kilograma, ali ako ste imali prekomjernu tjelesnu težinu, potrudite se da tijekom trudnoće ne dobijete više od deset kilograma.

Koliko kilograma smijem dobiti u trudnoći?

Zašto je toliko važno voditi računa o kilogramima prije i nakon trudnoće? Zbog toga što će, ako se udebljate više od 12 kilograma, u organizmu početi gomilati masnoća i tekućina, što na kraju može dovesti do komplikacije u trudnoći ili problema nakon samog poroda.

Kako se riješiti trbuha i kilograma nakupljenih u trudnoći?

Istraživanja pokazuju da su pretile žene sklone rađanju beba s urođenim srčanim manama i drugim abnormalnostima, za razliku od onih koje imaju normalnu tjelesnu težinu. Također, trudnice s prekomjernom tjelesnom težinom imaju veći rizik za dobivanje dijabetesa, visokog krvnog tlaka, a moguć je i porod carskim rezom i obilno krvarenje.

Posjeti missMAMA