Interaktivan video: Kako se žensko tijelo mijenja u 40 tjedana trudnoće?

Shutterstock ; Žensko tijelo u trudnoći
Zanimljiva interaktivna demonstracija pokazuje što se događa iznutra u majčinom tijelu i prati promjene tijekom svih 40 tjedana trudnoće.
Vidi originalni članak

Trudnoća je prekrasna stvar – na kraju krajeva, u tebi raste novo biće i novi život. No, s druge strane, u trudnoći se ženskom tijelu dogode neke neobične stvari na koje te nitko nije upozorio. Fascinantna interaktivna demonstracija Muzeja znanosti i industrije iz Chicaga prikazuje zanimljive promjene koje se zbivaju u majčinom tijelu u trudnoći. 

Tijekom trudnoće, u ženi raste biće i tijelo prolazi kroz nevjerojatne promjene kako bi donijelo zdravi mali smotuljak na svijet. Video pokazuje što se događa iznutra u majčinom tijelu i prati promjene tijekom svih 40 tjedana trudnoće. 

Naime, u trudnoći se organi pripremaju za bebu, praveći joj mjesta. Promjene koje se pritom događaju uzrokuje drukčiji protok krvi jer srce tada mora raditi jače, a beba pritom pritišće organe, posebno mjehur pa trudnice osjećaju nelagodu i ponekad bolove. Uz to, zbog hormonalnih promjena posebno u prvom tromjesečju dolaze i one nelagodne promjene koje osjećaju mnoge žene - povraćanje, umor, mučnine, vrtoglavica, žudnje za određenim namirnicama.

 U videu je interaktivno prikazana svaka faza trudnoće, a preostaje nam samo zaključiti da je trudnoća je zbilja čudesno stanje, a tijelo doista najsavršeniji stroj u prirodi. 

 

Majčinstvo Kako se ženski mozak mijenja nakon rođenja djeteta?

Posjeti missMAMA