Zlatna pravila kod odabira imena za bebu

Shutterstock
Većini roditelja, posebno onima koji će to postati po prvi put, odabir imena za dijete predstavlja pravu slatku muku. No, često budući roditelji ne uspijevaju se usuglasiti oko imena. Konkretna pravila ne postoje, ali ipak bi se trebalo pridržavati nekih nepisanih odrednica
Vidi originalni članak

Ako si u iščekivanju prinove i još se nisi odlučila za ime, pogledaj ovih pet savjeta.

1. Kako bi izbjegla poteškoće pri izgovoru samog imena i prezimena pazi da posljednje slovo imena nije isto kao prvo slovo prezimena.

odluke 3 razloga za i protiv objave imena bebe prije rođenja

2. Ime treba odgovarati uz prezime, stoga vodi računa da ime i prezime melodično zvuče zajedno. Pravilo je da uz dugačko prezime ide kratko ime i obrnuto.

3. Ne pristaj na kompromise prijatelja i obitelji. Iako bi možda tvoja majka ili otac željeli da se njihovo unuče zove po djedu ili baki, budi svjesn da je to tvoje dijete, a samim tim i tvoj odabir i tvoja odluka (i tvojeg partnera naravno).

omiljena imena 10 najpopularnijih imena u Hrvatskoj prošle godine

4. Ako si neodlučna, sastavi listu imena pa svaki dan precrtaj po jedno ime dok ne dođeš do onog pravog, koje će se svidjeti tebi tvom partneru.

5. Oprezno s jedinstvenim, originalnim i stranim imenima jer, iako je lijepo da tvoje dijete ima unikatno ime, ipak ga ono mora nositi čitav život, uključujući u pubertetu.

podrijetlo Značenja najpopularnijih dječjih imena u Hrvatskoj

Posjeti missMAMA