5 supermoći koje imaju trudnice

Thinkstock
Trudnoća žene pretvara u super heroje, ali ne na način na koji mislite. Naravno, čudo života je prekrasna stvar, ali ovdje se ne radi o tome već o činjenici da trudnoća ženama zaista daje supermoći s kojima lako mogu konkurirati junacima poput Supermana ili Spidermana
Vidi originalni članak

Pročitajte pet supermoći koje većina trudnica ima: 

1. Super njuh

Ovo je možda "najveća moć" koju većina trudnica ima jer zaista može isprepadati ljude, što ponekad može biti zabavno. Neke žene imaju toliko dobar njuh u trudnoći da mogu namirisati tko dolazi u prostoriju i prije nego zaista vide tu osobu. Ili mogu namirisati iz druge prostorije koja se hrana jede

Najslađe promjene 5 stvari kojima se možete veseliti na početku trudnoće

2. Super emocije

Sreća, tuga, ljutnja: sve trudnice mogu se složiti da su emocije poprilično intenzivne u trudnoći. Ako ste plakali kad ste vidjeli reklamu za pelene ili ste čuli otkucaj srce vaše bebe, znate o kakvoj supermoći je riječ. Prihvatite emocije i osjetite sve osjećaje, one su dio vaših supermoći! Primjerice, kada vam vaš partner taj trenutak ne želi pomoći objesiti slike u bebinu sobu, sve buduće mame 'pale' svoje super emocije, jer kako se uopće usuđuje odbiti vas, budući da u vama raste živo biće! I vjerujte, pomoću supermoći, slike će se objesiti za trenutak!

komentari u trudnoći Duhovit popis: 19 stvari koje nikako ne smiješ reći trudnici

3. Super energija

Kad ste prvi put trudni, puno spavate. Popodnevna drijemanja, rani odlasci u krevet, drijemanja u autu, vlaku, busu. Hormoni umaraju, no možda je pravi razlog tolikog spavanja zapravo priprema na ogromnu količinu energiju koju ćete imati u drugom tromjesečju. Ovo je razdoblje koje žene prigrle s oduševljenjem, jer trudnice gotovo da 'pomiču planine' u drugom tromjesečju!  

4. Kosa i koža kao kod supermodela

Znate one fotografije iz časopisa na kojima modeli imaju savršeno sjajnu kosu punu volumena i besprijekornu kožu? Iako su te fotografije takve zahvaljujući Photoshopu, vaša kosa i koža takve su zahvaljujući vašim super trudničkim moćima! Volumen krvi se povećava tijekom trudnoće te to kožu čini sjajnijom, a što se kose tiče, ona u trudnoći najčešće izgleda bolje nego ikad, ali nažalost, mnogo žena nakon poroda izgubi supermoći bujne i sjajne kose, a gustoća i kvaliteta vlasi nakon poroda postane trajno slabija u odnosu na period prije trudnoće. 

SAVJETI ZA NJEGU Kako njegovati kosu za vrijeme trudnoće i nakon poroda?

5. Super toplina

Za vrijeme trudnoće, temperatura vašeg tijela raste, pa vam je nerijetko super toplo. To je odlična vijest za žene koje su trudne u hladnijem razdoblju godine i općenito, za zimogrozne žene, no za ljetne trudnice i one kojima je i inače uvijek koji stupanj pretoplo, ova supermoć može se više činiti kao prokletstvo, ali, čak ni super heroji nisu savršeni! 

5 savjeta za trudnice Kako preživjeti ljetnu trudnoću?

 

Posjeti missMAMA