Zdrava i ukusna tuna uz povrće iz woka

Thinkstock
Lagani i zdravi obrok na istočnjački način uljepšat će vam petak
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 fileta tune
  • krumpira
  • tikvice
  • 1 glavica komorača
  • zelena salata
  • rotkvica
  • 1 mala žlica kopra
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Krumpir operite, prerežite na pola i stavite na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Lagano ga posolite i pokapajte maslinovim uljem te stavite u pećnicu 40 min na 180°C.

2. Mrkvu ogulite i narežite na trakice, rotkvicu na kolutiće, a zelenu salatu nakidajte na veće komade. Salatu pomiješajte u zdjeli i začinite limunovim sokom, soli, paprom, svježe nasjeckanim koprom i maslinovim uljem.

3. Tikvicu narežite na kolutiće, komorač na trakice. U woku na malo maslinova ulja popržite komorač oko 3 min, dodajte tikvice i pržite još 1 minutu. Začinite sa soli i paprom.

4. Tunu pecite na grill tavi sa svake strane po 1-3 minute. Naknadno začinite sa soli, paprom i maslinovim uljem.

Poslužite uz pole od krumpira, povrće iz woka i hrskavu salatu.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA