Nastavnici će biti u školama i odgojitelji u vrtićima, mogu dolaziti djeca koja nemaju gdje biti

Patrik Macek/PIXSELL
Od ponedjeljka na dva tjedna obustavlja se nastava u osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj. Za vrtiće je isti režim, ali odluku donose jedinice lokalne samouprave. 'Ako djeca nemaju gdje biti, ako roditelji ne mogu osigurati, djeca mogu doći i u vrtić i u školu', poručio je Plenković
Vidi originalni članak

Nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića s Nacionalnim stožerom civilne zaštite i ministrima u vezi situacije s koronavirusom, premijer Andrej Plenković objavio je da će se od ponedjeljka na dva tjedna obustaviti nastava u osnovnim i srednjim školama u cijeloj Hrvatskoj. 

Što se tiče vrtića, isti je režim, ali odluku donose jedinice lokalne samouprave.

"Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Nastavnici od ponedjeljka i dalje dolaze u školu. Ako roditelji nisu u mogućnosti osigurati da dijete bude doma, neka dovedu dijete u školu. Nastavnici će biti u školama. Dakle ako djeca nemaju gdje biti, ako roditelji ne mogu osigurati, djeca mogu doći i u vrtić i u školu", rekao je Plenković.

Pedagog i profesori iz hrvatskih škola: Učenje na daljinu može biti jako poticajno za učenike

koronavirus Ministrica Divjak izdala upute za organizaciju online nastave

Ministrica Blaženka Divjak održala je danas virtualni sastanak s oko 1200 ravnatelja hrvatskih škola. 

"U dva tjedna smo u pogon stavili sustav koji danas pokriva oko pola milijuna ljudi, što je zaista pionirski pothvat. Očekujem da pored inovativnosti i brzine dalje očekujem nužnu disciplinu i suradnju, strpljenje kada naiđemo na probleme, te solidarnost", rekla je Divjak.

U Istarskoj županiji kreću virtualne učionice, a u ostalim županijama od srijede. Pravila ponašanja trebaju biti kao i u školi.

"Ovo što mi sada radimo stvarno je pionirski pothvat, jer smo u dva tjedna upogonili sustav u kojemu je preko pola milijuna ljudi u Hrvatskoj, i to nije jednostavno", rekla je Divjak uoči sastanka premijera i ministara s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu.

Posjeti missMAMA