Ukusan proljetni quiche od brokule i cvjetače

Thinkstock
Pripremite quiche od brokule i cvjetače sa sirom. Vaša djeca pomislit će kako je ovo fini kolač, povrće u ovoj kombinaciji izgleda slasno. U receptu se koristi domaće napravljeno tijesto, no poslužit će i kupovno lisnato tijesto
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 75 grama pšeničnog brašna
  • 90 grama slanog maslaca
  • 80 ml vode
  • sol 
  • alkoholni ocat
  • 0.5 praška za pecivo
  • 1 cvjetača (listovi i cvijet)
  • 1 brokula (vrhovi s cvjetovima)
  • 150 grama krem sira
  • 2 jaja
  • 220 grama mozzarelle
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

1. U prosijano brašno dodajte maslac i smrvite ga rukama. U sredinu dodajte sol, ocat, prašak za pecivo i zatim vodu te rukom zamijesite gipko tijesto.

 2. Maslacem premažite kalup promjera 23 cm te na njega ravnomjerno utisnite tijesto.

3. Brokulu i cvjetaču operite i razrežite na cvjetiće te stavite kuhati 20 minuta u slanoj vodi. Procijedite cvjetaču i brokulu te usitnite vilicom.

4. Tijesto stavite na 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.

5. Za to vrijeme povrću dodajte krem sir, sol i papar te provjerite odgovaraju li ti začini. Dodajte jaja i sve skupa dobro promiješajte i prelijte preko tijesta.

6. Mozzarellu narežite na listiće i posložite po vrhu. Kalup prekrijte folijom.

7. Nastavite s pečenjem još 20 minuta, skinite foliju, zatim stavite peći još 10 minuta.

U receptu se koristi domaće napravljeno tijesto, no poslužit će i kupovno lisnato tijesto, koje treba razvaljati na debljinu od tri milimetra.

Pronađite još recepata na stranici Gastro.hr

Posjeti missMAMA