Ukusan proljetni quiche od brokule i cvjetače
Sastojci:
- 75 grama pšeničnog brašna
- 90 grama slanog maslaca
- 80 ml vode
- sol
- alkoholni ocat
- 0.5 praška za pecivo
- 1 cvjetača (listovi i cvijet)
- 1 brokula (vrhovi s cvjetovima)
- 150 grama krem sira
- 2 jaja
- 220 grama mozzarelle
- svježe mljeveni papar
Priprema:
1. U prosijano brašno dodajte maslac i smrvite ga rukama. U sredinu dodajte sol, ocat, prašak za pecivo i zatim vodu te rukom zamijesite gipko tijesto.
2. Maslacem premažite kalup promjera 23 cm te na njega ravnomjerno utisnite tijesto.
3. Brokulu i cvjetaču operite i razrežite na cvjetiće te stavite kuhati 20 minuta u slanoj vodi. Procijedite cvjetaču i brokulu te usitnite vilicom.
4. Tijesto stavite na 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
5. Za to vrijeme povrću dodajte krem sir, sol i papar te provjerite odgovaraju li ti začini. Dodajte jaja i sve skupa dobro promiješajte i prelijte preko tijesta.
6. Mozzarellu narežite na listiće i posložite po vrhu. Kalup prekrijte folijom.
7. Nastavite s pečenjem još 20 minuta, skinite foliju, zatim stavite peći još 10 minuta.
U receptu se koristi domaće napravljeno tijesto, no poslužit će i kupovno lisnato tijesto, koje treba razvaljati na debljinu od tri milimetra.
Pronađite još recepata na stranici Gastro.hr