Tata oštro kaznio sina zbog bicikla i šokirao mamu

Shutterstock
Tata je napisao da njegova supruga misli da je "užasno čudovište" nakon kontroverzne kazne za njihovog devetogodišnjeg sina...
Vidi originalni članak

Jedan je otac, anonimno na društvenoj mreži napisao što je napravio, točnije kako je "kaznio" sina te je upitao druge korisnike što misle; je li otišao predaleko? U svojoj objavi objasnio je da je htio podučiti svog sina Tima lekciji, nakon što je više puta ostavljao bicikl vani kad je završio s igranjem.

Iako mu roditelji neprestano govore da ga odloži u garažu kako ga netko ne bi ukrao, Tim, nikada ne bi poslušao savjet. Upravo stoga, otac je priznao da je jednog jutra kada je išao na posao i vidio bicikl, opet ostavljen vani, odlučio pokazati da bi se njihovo upozorenje zapravo moglo dogoditi. Stavio je bicikl u stražnji dio automobila i krenuo na posao, a njegov "izbezumljeni" sin uskoro ga je nazvao i pitao je li ga vidio. Odgovor ovog tate bio je: 'Ne, nisam ga vidio. Nije li to razlog zašto ti uvijek govorimo da skloniš bicikl?'. No, priznaje da ga je pokušao smiriti; "Umirio sam ga i rekao mu da možemo napraviti plan kako će zaraditi novi bicikl kad dođem kući na taj dan."

viralan post Mamina viralna objava izazvala rasprave: Stavljanje djece u kaznu može biti štetno

Kad se vratio kući, otac je sa sobom donio bicikl i tvrdio da ga je pronašao napuštenog u obližnjem parku, upozoravajući Tima da neće uvijek biti te sreće. Dodao je: "Kasnije te noći moja supruga mi je govorila kako je bila velika sreća što sam slučajno pronašao bicikl, a ja sam joj rekao da ga imam cijelo vrijeme i da sam ga ja zapravo uzeo sa sobom na posao.

 

Gledala me kao da sam nekakvo užasno čudovište. Upitala me: 'Zašto mi barem nisi rekao za ovaj glupi plan kako bih te mogla barem zaustaviti?'. Nije baš da sam to isplanirao, to je bila samo brza odluka kada sam vidio bicikl ostavljen vani, žurio sam odlazio na posao, a ona je još uvijek spavala," zaključio je ovaj tata.

Kazna ili dobra lekcija? 

Potez ovog tate podijelio je mišljenja, a neki su komentatori stali u njegovu obranu. Jedan komentator je napisao: "Niste bacili motor, niste ga bacili ili poklonili, već ste samo pustili sina da vidi posljedice svojih postupaka. Čini se kao da je naučio lekciju."

Dok je drugi napisao: "Djeca neće ništa naučiti ako se ne susretnu sa stvarnošću. Mislim da je ovo bio stvarno dobar način da ga naučite lekciji!"

Ali drugi su ovom ocu zamjerili laganje vlastitom sinu. "Učite svoje dijete da je u redu lagati da biste postigli svoj put," napisala je jedna žena, dok je druga dodala vrlo negativan komentar i upitala: "Kako je nekima od vas bilo dozvoljeno da imaju djecu?"

Podržavaš li ti postupak ovog oca?

savjeti za roditelje Kako manje vikati na djecu, ali zadržati roditeljski autoritet

Posjeti missMAMA