Slasne palačinke s breskvama za ljetne dane

Thinkstock
Ovakvu laganiju verziju palačinki pripremite za doručak, brzi ručak ili slatku večeru. Breskve možete zamijeniti voćem po svom izboru poput banana, jabuka, marelica ili nektarina. Palačinke moraju biti nešto manje i deblje, poput američkih. Poslužite ih uz sirup od čokolade, med ili ih vruće premažite maslacem kako bi postale još sočnije
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 breskva
  • 1 jaje
  • 1 grčki jogurt
  • 2 žlice šećera
  • 0.5 žličica đumbira
  • 0.75 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • maslac
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta

Recepti Sedam ideja za drugačije palačinke

Priprema:

1. U zdjeli pomiješajte jaje, šećer i đumbir.

2. U drugoj zdjeli kombinirajte brašno, sol, prašak za pecivo i cimet, pa pomiješajte s mokrim sastojcima.

3. Breskvu narežite na ploške.

4. Zagrijte tavu i dodajte žličicu maslaca.

5. Kada postane vruća, na tavu stavite smjesu za palačinke.

6. Rasporedite smjesu tako da tvori manji krug visok oko 1 cm.

7. Dok se donji dio peče, na gornji stavite plošku breskve.

8. Pecite dok se ne pojave mjehurići po vrhu, a rubovi postanu lagano smeđe boje, oko 3 minute.

9. Dodajte još malo maslaca na tavu pa okrenite palačinku tako da je dio s breskvom s donje strane.

10. Pecite na srednjoj vatri kako breskva ne bi izgorjela. Poslužite uz med ili tučeno slatko vrhnje. 

Više ukusnih recepata pronađite na portalu Gastro.hr

ZDRAVA PREHRANA Recepti s palentom za tople dane

Posjeti missMAMA