Purica na pet načina
Mnogima Božić nije potpun ako na se na stolu ne nađe pečena purica u raznim varijacijama s izborom priloga. Svi koji su pripremali cijelu puricu sigurno imaju svoje tajne i savjete kako ispeći meso da ostane dovoljno sočno, a izvana ipak hrskave kožice.
Vjerojatno najpopularniji način posluživanja purice je s mlincima, ali ako se želite malo odmaknuti od tradicije potražite inspiraciju u sočnoj kombinaciji s narančom ili onoj s mirisnim travama, kako je pripremaju u Dubrovniku. Također, proučite kako ukusnim nadjevom možete sačuvati sve sokove, a istovremeno premazom dobiti hrskavu koricu zlatno smeđe boje u receptu za božićnu puricu. Kako iskoristiti ostatke božićnog ručka savjetuje chefica Hotela Esplanade Ana Grgić, koja je podijelila recept za finu i hrskavu toplo - hladnu salatu od božićne purice.
Recepte za puricu na pet načina pročitajte u blagdanskom specijalu Najsočniji Božić na portalu Gastro.hr.