Prva knjiga za djecu Jamieja Olivera Olivera 'Billy i divovska pustolovina' stigla u Hrvatsku

DPA/PIXSELL
U Hrvatskoj je izašao prvi roman za djecu poznatog chefa Jamieja Olivera, "Billy i divovska pustolovina". Knjigu je objavila izdavačka kuća Mozaik knjiga, prijevod na hrvatski potpisuje Irena Jakelić, a roman je ilustrirala Mónica Armiño.
Vidi originalni članak

Jamie Oliver, jedan od najpoznatijih autora i kuhara današnjice, sastavio je savršen recept za debitantski dječji roman: Zrnca avanture, dašak prijateljstva, prstohvat misterije i PUNA ŽLICA čarolije…

Billy i njegovi prijatelji znaju da je Vodopadna šuma teritorij u koji ne trebaju zalaziti; glasine kruže da su se ondje nekoć zbili neobični događaji i nitko iz njihova mjestašca već desetljećima onamo nije kročio nogom…

ritual prije spavanja Zašto je za djecu bolje da im tate čitaju priče za laku noć?

No kada otkriju tajni put u šumu, Billy i njegovi najbolji prijatelji Anna, Jimmy i Andy ne mogu se oduprijeti iskušenju i odluče je malčice istražiti! Ubrzo će otkriti kako šuma vrvi magijom i kako u njoj živi mnoštvo neobičnih stvorenja, uključujući i zajednicu vilenjaka kojima je potrebna njihova pomoć!

Nešto se neobično zbiva u šumi. Sve je oko nas međusobno povezano i u ravnoteži zbog Ritma prirode, a s Ritmom nešto nije u redu… Mogu li Billy i njegovi prijatelji otkriti što je pošlo po krivu i ispraviti to prije nego što bude prekasno?

„Dok je grlio stablo, Billy je osjetio kako mu je tijelom prostrujao nekakav neobičan osjećaj – poput statičkog šoka kad dotakneš balon i naježiš se, a kosa ti se digne, ili poput pucketanja koje osjetiš u zraku prije groma – samo na sekundu, a zatim je nestao. ‘Jeste li vi to osjetili?’ upitao je Billy prijatelje. Billyjevi prijatelji djelovali su zbunjeno. A možda je on to samo umislio…?“

Jamie Oliver globalni je fenomen u zagovaranju dobre hrane. Prodao je 48 milijuna kuharica širom svijeta. Počeo je kuhati u pubu svojih roditelja (što je bila inspiracija za Velikog diva u ovoj knjizi!) s osam godina. Kad je napustio školu, započeo je karijeru chefa koja ga je dovela do River Caféa, u kojem ga je zapazio jedan televizijski producent.

Ilustratorica Mónica Armiño objavila je nekoliko knjiga s raznim izdavačima i agencijama u Europi i SAD-u. Također radi u industriji animacije te oblikuje likove, ilustrira pozadine i umjetnički oblikuje boje i teksture u filmovima i televizijskim serijama za predškolce, kao što je nagrađivana Puffin Rock. 

Mali čitači Ovih 5 domaćih slikovnica oduševit će vas, rasplakati, nasmijati...

Posjeti missMAMA