Poseban okus: Popečci punjeni lukom

Thinkstock
Luk svakom jelu daje poseban okus pa će tako oplemeniti i ove popečke. Za djecu možete izbaciti čili papričice kako ih ne bi odbila ljutina
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 režnja češnjaka
  • 60 grama korijena đumbira
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 500 grama mljevene junetine
  • 3 čili papričice
  • 1 šaka korijandera
  • 0.5 male žlice čilija u prahu
  • 0.5 male žlica mljevenog kumina
  • jaje 
  • 1 ljubičasti luk
  • sok od limete
  • 1 šaka mente
  • 0.25 male žlice šećera
  • 0.25 male žlice soli

Priprema:

1. Pomiješajte luk, češnjak i đumbir s dvije žlice vode pa ispasirajte u pastu. Ugrijte ulje u tavi te dodajte pastu i kuhajte deset minuta. Pomiješajte s mljevenom junetinom i malo posolite. Dodajte čili, korijandar, čili u prahu, kumin i limetin sok. Umiješajte jaje pa sve rukama sjedinite.

2. Usitnite sastojke za nadjev te ih pomiješajte. Zatim od mesa napravite tanke pljeskavice. Na pola količine pljeskavica stavite po malo nadjeva i preklopite nenadjevenim pljeskavicama pa spojite rubove. Pecite na roštilju dok ne dobiju boju.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA