Popečci od mljevenog mesa i krumpira u kojima će svi uživati

Thinkstock
Slasne pljeskavice poprilično sliče omiljenim faširancima, ali se kod pripreme umjesto kruha koristi krumpir. Sve sastojke je potrebno dobro povezati, oblikovati željene oblike, a zatim ispeći do zlatne boje
Vidi originalni članak

Pljeskavice pripremljene na ovaj način možete poslužiti same, uz jednostavno povrće ili sezonsku salatu ili pak ih možete upakirati u burger peciva, začiniti omiljenim umakom i uživati u slasnim zalogajima. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 400 g mljevenog mesa
  • 350 g krumpira
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žlica peršina
  • sol, papar
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • 1 luk
  • malo češnjaka (po želji)

Priprema:

1. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi pa propasirajte.

2. Meso stavite u veću posudu pa dodajte sjeckani luk, krušne mrvice, peršin, sol, papar, malo češnjaka i umak od rajčice.

3. Smjesu dobro izmiješajte pa oblikujte pljeskavice.

4. Zagrijte ulje u tavi i pržite pljeskavice dok ne porumene s obje strane, oko pet minuta sa svake strane.

5. Posložite ih na papirnati ubrus da se upije masnoća.

 

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA