Pomalo morbidno kraljevsko pravilo, razdvojit će princa Georgea i princezu Charlotte iduće godine

Prince and Princess of Wales Instagram via Bestimage
Mnoga kraljevska pravila u današnje vrijeme nemaju baš puno smisla. No, članovi kraljevske obitelji uglavnom ih ne dovode u pitanje, nego ih provode takva kakva jesu…
Vidi originalni članak

Mnoga, brojna pravila koja članovi kraljevske obitelji moraju poštovati i prema njima se ponašati, smišljena su… Davno. Ta pravila uglavnom nemaju nikakve veze s modernim dobom i modernim životom. Pa ipak, oni koji su odlučili živjeti tim životom, kao i oni koje se nije pitalo žele li živjeti prema tim pravilima.

Rasprava Slučaj princa Georgea pokrenuo raspravu: Treba li malu djecu voditi na groblje i sprovode?

Britanska kraljevska obitelj polaže izrazito puno pažnje pravilima i od njih rijetko kad ima odstupanja. Princeza Diana je svojedobno prekršila neka od pravila koja su se ticala prvenstveno odgoja djece, pa su je neki zbog tog poprijeko gledali, a drugi idolizirali. Upravo je jedno od tih pravila sad iznenadilo javnost koja se ne slaže s ovim…

Naime, sljedeće će godine ta pravila razdvojiti princa Georgea (11) i princezu Charlotte (9), koji su vrlo vezani i imaju baš blizak i lijep odnos. Kad iduće godine princ George u srpnju napuni 12 godina, više neće moći putovati sa svojom sestrom. Sve je to dio plana da se osigura održiva linija nasljeđivanja. Dogodi li se princu Georgeu, nasljedniku britanske monarhije, nešto tijekom putovanja, princeza Charlotte, treća u redu za prijestolje, će ipak biti u redu.

Kako god okrenemo, to je pomalo morbidno pravilo, čini nam se. No, Buckinghamska palača je usredotočena na očuvanje te linije nasljeđivanja i tu nema odstupanja. Pravilo ne razdvaja samo brata i sestru, nego princ George neće moći putovati niti sa svojim tatom, princom Williamom, koji je drugi u redu za prijestolje. Isto je doživio i princ William kada je napunio 12 godina - više nije putovao sa svojim ocem, kraljem Charlesom III.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Kraljev bivši pilot, Graham Laurie, ispričao je da princ William i princ Harry nisu nužno uvijek bili razdvojeni na način na koji se očekuje da budu princ George i princeza Charlotte.

„Letjeli smo sva četvorica: princ Charles, princeza Diana, princ William i princ Harry, sve dok princ William nije imao 12 godina“, rekao je Laurie. „Nakon toga je morao imati zasebno letjeti i zajedno smo mogli letjeti samo uz pismeno dopuštenje Njezinog Veličanstva. Kad je William napunio 12 godina, on bi normalno letio u jednom avionu, a mi bismo letjeli u drugom.“

Možda će kralj Charles povremeno dati slične dozvole princu Georgeu da putuje sa svojim tatom i sestrom. Nije jasno točno s kim bi mama Kate Middleton i princ Louis trebali letjeti. Bilo bi pomalo tužno pomisliti da će princ George uvijek putovati sam.

Inače, iako je ovo pravilo poprilično morbidno, ima i temelje u kraljevskoj prošlosti. Naime, tri člana kraljevske obitelji poginula su u zrakoplovnim nesrećama. Sestra princa Philipa, princeza Cecile 1937., i dvoje rođaka pokojne kraljice - ujak princ George i bratić princ William - 1942. odnosno 1972. godine.


Najteža stvar Zbog Kate svi razmišljamo… Kako reći djetetu da se boriš s rakom?

Posjeti missMAMA