Pogača s povrćem koju će vaši klinci obožavati

Thinkstock
Pripremite ovo jednostavno i ukusno jelo kojem nitko neće odoljeti i otkrijte zašto je focaccia popularna diljem svijeta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300g brašna
  • 300g krumpira
  • 14g kvasca
  • 200g cherry rajčica
  • 200g mozzarelle
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • prstohvat origana
  • sol i papar
  • masline po želji

Priprema:

1. Skuhajte i zgnječite krumpir. Dodajte brašno, 2 žličice soli, 2 žlice maslinovog ulja, papar.

2. Razmutite kvasac u 130 ml tople vode pa dodajte brašnu. Umijesite i ostavite 1h da naraste.

3. Podijelite na dva dijela. Rastegnite prvi dio, stavite 3/4 mozzarelle i posolite pa stavite i drugu polovicu tijesta. Dobro pritisnite rubove.

4. Zamutite 2 žlice maslinovog ulja, 2 žličice vode i malo soli pa time premažite i ostavite 30 minuta da se još malo digne.

5. Utisnite ostatak mozzarelle, prepolovljenje cherry rajčice i masline. Pospite origanom.

6. Pecite 40 minuta na 180°C. 

Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr

Posjeti missMAMA