Pita od krumpira i piletine u koju ćete se zaljubiti

Thinkstock
Za nešto drugačiji ručak, pripremite ovu jednostavnu pitu u kojoj će se idealno složiti omiljeni krumpir i piletina
Vidi originalni članak

Sastojci:  

  • 300 g piletine  
  • Sok od pilećeg pečenja
  • Šalica temeljca
  • Glavica luka
  • Žlica maslaca
  • 0,5 žlice brašna
  • Sol, papar
  • Mrkva
  • Žličica mljevene crvene paprike
  • 0,5 šalice graška iz limenke
  • Žlica sjeckanog peršina
  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice mlijeka
  • 200 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • sir po želji

 

Priprema:

1. Ispecite piletinu ili nasjeckajte pileće pečenje. Ogulite krumpire, narežite ih na kockice i kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Još vruće krumpire usitnite drobilicom za pire dodajući malo mlijeka i maslaca. Meso od pilećeg pečenja sitno nasjeckajte. Luk očistite i prepržite na žlici maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta te zalijte juhom i sokom od pečenja.

2. Dodajte kockice mrkve i ocijeđeni grašak. Posolite, poparite, dodajte sjeckani peršin i mljevenu papriku pa kuhajte nekoliko minuta. Umiješajte komadiće sitno sjeckanog pilećeg mesa i ostavite na vatri samo da se dobro zagrije.

3. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Dublju zdjelu za pečenje premažite maslacem i obložite šalicom pasiranog krumpira. Posložite po njemu meso sa sokom te prekrijte preostalim krumpirom. Umutite žumanjke i prelijte ih po smjesi od krumpira. Stavite pitu u dobro zagrijanu pećnicu dok se krumpir na vrhu ne zapeče. Ako želite, pred kraj dodajte sir.

Potražite još recepata na Gastro.hr

 

Posjeti missMAMA