Osvježavajuća marinada za piletinu iz snova

Thinkstock
Piletinu marinirajte u jogurtu i češnjaku pa pripremite jednu od brojnih verzija ovog jela i uživajte u sočnom i mekom mesu
Vidi originalni članak

Piletina pripremljena na ovaj način izvrsno će se složiti uz različite priloge. Bez obzira odaberete li rižu, tjesteninu ili pak upakirate komadiće piletine u grillano pecivo i uživate u slasnom burgeru, spoj ovih začina za marinadu od jogurta meso će učiniti savršeno sočnim i mekim. Piletinu poslužite uz zdjelu sezonske salate.

Sastojci:

  • 100 ml jogurta
  • 1 limun, korica i sok
  • 1 žličica slatke paprike
  • 1 žličica soli
  • 4 režnja češnjaka
  • Piletina, komadi po želji
  • Maslinovo ulje
  • Papar

Postupak: 

1. Pomiješajte jogurt, koricu i sok jednog limuna, slatku papriku, sol, protisnuti češnjak, papar i maslinovo ulje.

2. Piletinu narežite na manje komade pa je ubacite u smjesu.

3. Prekrijte prozirnom folijom pa pustite da stoji oko četiri sata u hladnjaku.

4. Na tavi zagrijte malo ulja pa, nakon što ste najprije malo obrisali piletinu, pecite ju na laganoj vatri oko 20 minuta.

5. Kada se meso zapeklo sa svih strana, prebacite ga u posudu za pečenje, pa pecite još pola sata na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

Pročitajte više na Gastro.hr

Posjeti missMAMA