Novo ruho naših najdražih tortelina
Dodajte ovoj juhi još koju mrkvu, malo špinata i celera i pretvorite običnu povrtnu juhu u pravo malo remek djelo. Još ako se cijeloj priči pridruži sitno nasjeckana piletina, dobit ćete novi najdraži ručak cijele obitelji. Savršen spoj tortelina punjenih sirom i limuna, osvojit će vas pri prvom zalogaju.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 nasjeckani luk
- 2 svježe rajčice
- 2 stabljike celera, nasjeckane na kolutiće
- 2 mrkve, narezane na kolutiće
- 2 češnja češnjaka, naribana
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 2 limuna
- 5 šalica povrtnog ili pilećeg temeljca
- 400 g tortelina
- 100 g mladog špinata
Priprema:
1. Zagrijati ulje pa dodati luk, celer, mrkvu, češnjak, rajčicu i sol, te kratko pirjati - oko 6 minuta.
2. Naribati limunovu koricu i ocijediti sok da ga bude za otprilike 1/4 šalice.
3. Dodati koricu u povrće te sve zaliti temeljcem pa zakuhati i dodati torteline.
4. Kuhati dok tortelini nisu skoro skuhani pa dodati špinat i limunov sok.
5. Kuhati oko minutu - da špinat omekša.
6. Poslužite toplo i po želji, naribajte na juhu malo svježeg parmezana i uživajte!
Pročitajte više na Gastro.hr